Închide

lnsulă din Caraibe, paradis fiscal pentru rușii sancționați: 1,6 miliarde de dolari ascunși!

Avatar
two, cruise, ships

Fotografie de DocLawson pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Bahamas a identificat active de 1,6 miliarde de dolari în sistemul său financiar legate de entităţi ruseşti sancţionate de naţiunile occidentale, a declarat ministrul de stat din Bahamas pentru afaceri juridice, în Parlament, transmite US News, citând Reuters.

În această lună, Bahamas au ordonat oprirea tuturor tranzacţiilor cu entităţile ruse şi belaruse aflate sub incidenţa sancţiunilor după invadarea Ucrainei de către Rusia, iar ulterior a declarat că a găsit active de 3 miliarde de dolari ai căror proprietari sunt legaţi de Rusia.

”Există trei persoane identificate şi o companie cu active în valoare de aproximativ 1,6 miliarde de dolari”, a declarat Jomo Campbell, miercuri, într-o declaraţie către Parlament.

”Din activele enumerate mai sus, doar 7,5 milioane de dolari sunt active aflate în custodie într-un portofoliu de gestionare a activelor, iar cea mai mare parte din sumă – 1,6 miliarde de dolari – sunt active ale unei companii private deţinute într-o structură fiduciară din Bahamas, şi nu depozite bancare”, a spus Campbell, citat de news.ro.

Campbell nu a răspuns imediat unei solicitări Reuters de detalii privind identitatea proprietarilor acelor active. Rusia continuă să numească acţiunile sale în Ucraina sub titulatura de ”operaţiune specială”.

scroll to top