Închide

COP26: A fost lansată o etichetă care să reducă costul tranzacţiilor investiţiilor în proiecte

Avatar
leaves, human, sustainability

Fotografie de RoadLight pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Investitori şi instituţii financiare au lansat marţi o nouă etichetă – denumită ”SI Label” – în vederea identificării şi promovării proiectelor durabile în lume, cu scopul de a le finanţa mai bine, pentru a acoperi un deficit de investiţii în infrastructură, relatează AFP, citată de news.ro.

”Eticheta Infrastructură Durabilă” (Sustainable Infrastructure Label, SI Label) vizează ”să reducă costul tranzacţiilor” investiţiilor în proiecte, a anunţat, într-un comunicat publicat pe site, grupul de reflecţie Climate Policy Initiative (CPI), care este parte la proiect, alături de OCDE, Banca Mondială (BM), Banca HSBC şi Global Infrastructure Facility (GIF), o platformă creată de către state membre G20.

Si Label Tw
SI Label, eticheta lansată la COP26. Foto: Twitter

Noua etichetă are obiectivul să faciliteze ”procesul due diligence” (auditare aprofundată a proiectelor) şi strângerea de fonduri pentru şantiere de infrastructură durabile.

Pentru a fi eligibile, proiectele este necesar să demonstreze că ating un nivel minimum în cele 14 criterii MSG – de mediu, social şi guvernanţă şi de rezistenţă examinate în cadrul etichetei.

Potrivit OCDE, anual lipsesc între 2.500 şi 3.000 de miliarde de dolari în investiţii în infrastructură, la nivel mondial, în vederea atingerii obiectivelor dezvoltării economice a statelor până în 2030.

scroll to top