Închide

Cozi interminabile apărute din cauza unor zvonuri despre bani cash dați de Jack Ma vârstnicilor

Avatar
Red Envelope China
Timp de citire: < 1 minut

Potrivit unor zvonuri răspândite online, miliardarul chinez Jack Ma, fondatorul Alibaba Group, urma să ofere de pomană sume de bani persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, în cadrul unor agenții bancare din orașe din sud-estul Chinei, cu ocazia Anului Nou Chinezesc, scrie United Press International (UPI).

Ar fi fost vorba despre suma de 200 de yuani (circa 25 de euro), care urmau să fie distribuiți în baza un act de identitate, după principiul ”primul venit, primul servit”, potrivit zvonurilor care circulau pe platforma WeChat.

Biroul municipal de securitate publică din Fuzhou a emis o notificare de urgență, avertizând publicul că afirmațiile sunt ”zvonuri neconfirmate”.

Cu ocazia Anului Nou Chinezesc, în anumite părți ale Chinei există tradiția schimbului de cadouri constând în sume de bani în plicuri roșii.

Gigantul tehnologic chinezesc fondat de Jack Ma, Alibaba, a utilizat această tradiție în anii trecuți, pentru a-și promova serviciile. În 2014, Alibaba a emis mici cupoane de numerar pe WeChat, care semănau cu niște plicuri roșii, care erau oferite clienților care cumpărau online de pe platforma de e-commerce.

În acel an, au fost emise online 99.999 de astfel de plicuri roșii în valoare totală de 990.000 de yuani (aproape 130.000 de euro), care au fost epuizate în primele trei minute de la lansare, potrivit Forbes.

scroll to top