Închide

Creștere puternică a vânzărilor și profiturilor Henkel

Avatar
Henkel

Foto: Henkel

Timp de citire: 2 minute

Creșterile de preț, economiile și o optimizare a gamei de produse oferă Henkel o creștere puternică a vânzărilor și a profiturilor. Pentru directorul executiv Carsten Knobel, dovada că noua strategie dă roade, potrivit RetailDetail.eu.

Henkel, producător de mărci cunoscute precum Fa, Persil și Pritt, a realizat vânzări organice de 10,9 miliarde de euro în ultimele șase luni, în creștere cu 4,9%. Profitul operațional a crescut chiar cu 7,6%, până la 1,3 miliarde de euro. Cifrele puternice se datorează parțial prețurilor de vânzare mai mari: compania a reușit să transmită clienților săi costuri mai mari cu materia primă și logistică, dar asta nu este toată povestea.

De asemenea, importante sunt economiile rezultate din crearea unei singure divizii Consumer Brands, care a fuzionat diviziile de spălătorie și produse de îngrijire a casei, pe de o parte, și de îngrijire a frumuseții, pe de altă parte. Această integrare decurge mai bine decât se aștepta. Henkel își optimizează, de asemenea, portofoliul de produse, concentrându-se tot mai mult pe produse cu marje mari și potențial de creștere ridicat. Această strategie pare să dea roade.

Ieșire din Rusia

„În general, suntem mândri de performanța de succes a afacerii din prima jumătate a anului și de progresul bun pe care l-am făcut în implementarea agendei noastre strategice – în ciuda mediului economic continuu dificil”, a spus Knobel, ridicându-și perspectivele pentru întregul exercițiu financiar. .

Compania a mai raportat că a finalizat cu succes vânzarea diviziei sale din Rusia. În aprilie, Henkel anunțase deja că va părăsi Rusia în urma războiului din Ucraina, vânzând operațiunile sale de acolo unui consorțiu de investitori locali. Acea afacere este acum finalizată: prețul de vânzare este de 54 de miliarde de ruble (aproximativ 600 de milioane de euro).

scroll to top