Închide

Uniqlo va majora salariile angajațiilor cu până la 40%, în special în Japonia

Avatar
Roger Federer Launches A New Uniqlo Lifewear Collection

Foto: sportscasting.com

Timp de citire: < 1 minut

Uniqlo ia măsuri îndrăznețe în “războiul pentru talente”: angajații brandului japonez de modă vor primi un salariu cu până la 40% mai mare. Mai ales în Japonia, unde îmbătrânirea populației reprezintă o problemă, potrivit Retail Detail.

Stimularea creșterii

Compania-mamă a Uniqlo, Fast Retailing, face un anunț remarcabil: grupul de modă va crește brusc salariile angajaților săi. Salariile ar putea crește cu până la 40%, în special în țara de origine, Japonia.

Începând cu luna martie, atât angajații din magazine, cât și cei de la birouri vor câștiga mai mult. Compania de îmbrăcăminte nu spune cât de mare este în medie creșterea și cum anume este calculată, dar dă un exemplu: un manager de magazin începător va câștiga cu 36% mai mult.

Japonia se luptă cu o populație puternic îmbătrânită: aproape 30% din totalul locuitorilor săi au peste 65 de ani. Acest lucru exercită o presiune puternică asupra economiei și asupra generațiilor mai tinere. Practic, salariile nu au crescut de 30 de ani, iar economia stagnează și ea. Din cauza scăderii populației, în următoarele decenii se poate aștepta o creștere economică chiar ușor negativă. Cu toate acestea, pentru a stimula creșterea, mai multe companii japoneze măresc acum salariile.

scroll to top