Închide

Creșterea Alibaba încetinește pe măsură ce cumpărătorii se îndreaptă către concurenți

Avatar
Alibaba

Foto: China Daily

Timp de citire: < 1 minut

Alibaba a reușit o creștere a veniturilor cu doar 5 % în ultimul trimestru din 2023, dar gigantul chinez de comerț electronic încă numește acest lucru „solid”. Vedeta emisiunii a fost AliExpress, cu 60 % mai multe pachete, transmite RetailDetail.eu.

CEO-ul Eddie Wu a vorbit în continuare despre „un trimestru solid”, dar admite necesitatea de a revitaliza afacerile de bază de comerț electronic și cloud computing. Wu intenționează să stimuleze și mai mult investițiile pentru a consolida liderul de piață al Alibaba – o provocare uriașă, având în vedere concurența în creștere din partea Temu.

Mai ales în China însăși, este de lucru de făcut: Alibaba zguduie Taobao și Tmall, în urma unei reorganizări majore anul trecut. Vânzările pe platformele chineze au crescut cu doar 2 % până la echivalentul a 16,8 miliarde de euro. Numărul de cumpărători și volumul comenzilor au crescut brusc, dar valoarea medie a comenzii a scăzut.

Creșterea cererii globale

În schimb, vânzările în străinătate au crescut cu 44% la 3,72 miliarde de euro, ajutate de mai multe comenzi combinate cu 24%. AliExpress, care vizează în principal consumatorii occidentali, a primit cu până la 60 % mai multe comenzi de când a fost introdusă Choice: pentru o selecție de produse, clienții beneficiază acum de livrare mai rapidă. Alibaba explică creșterea indicând cererea globală în creștere pentru produse low-cost.

În general, grupul a raportat o creștere a veniturilor de 5 % în trimestrul până la 31 decembrie, reprezentând aproape 34 miliarde de euro. Cu toate acestea, profitul operațional a scăzut 36 % la mai puțin de trei milioane de euro. Scăderea se datorează în principal deficiențelor de pe lanțul de hipermarketuri Sun Art și pe platforma video Youku, care rămâne în urma rivalilor.

scroll to top