Închide

Criza de personal din aviație și efectele ei neașteptate: Qantas își trimite șefii la cărat bagaje

Avatar
baggage, travel, luggage

Fotografie de BonnieHenderson pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Criza de personal pe aeroporturile australiene ia o turnură neașteptată: compania Qantas Airways le-a transmis unora dintre managerii care lucrează la sediul central al companiei că este posibil să fie nevoie să își suspende activitatea la locurile de muncă obișnuite timp de trei luni, pentru a deveni manipulanți de bagaje cu normă întreagă, în încercarea de a rezolva grava criză a forței de muncă, scrie Bloomberg.

Compania aeriană caută cel puțin 100 de voluntari pentru a desfășura această muncă, în schimburi, pe aeroporturile din Sydney și Melbourne, potrivit unei note adresate managerilor din cadrul companiei de către șeful de operațiuni, Colin Hughes.

Sarcinile celor care vor accepta să își schimbe job-ul pentru trei luni cuprind încărcarea și descărcarea bagajelor, precum și conducerea vehiculelor care duc bagajele de la terminale spre avioane sau între terminale.

Există și o condiție necesară pentru noua îndeletnicire: solicitanții trebuie să fie în stare să care valize care cântăresc până la 32 de kilograme, potrivit notei citate.

Până acum, Qantas a mai apelat la oamenii din birouri pentru a ajuta la operațiunile de manipulare a bagajelor din aeroporturi în timpul aglomerației din sezonul concediilor. Totuși, până acum nu a apelat la personalul de management pentru această activitate, ceea ce nu face decât să sublinieze, o dată în plus, gravitatea crizei de forță de muncă din industria aviatică, pe fondul redresării transportului aerian de pasageri la nivel global.

Qantas, care este compania aeriană națională a Australiei, a anulat 8,1% din serviciile interne regulate în luna iunie, cel mai mare procent dintre toate companiile aeriene australiene.

”Să clarificăm: nimeni nu se așteaptă să optați pentru aceste activități în plus față de postul vostru cu normă întreagă, pe care îl ocupați în mod normal. Toată această acțiune are drept scop unic sprijinirea echipelor de la sol, pentru a ne putea readuce operațiunile la nivelul de calitate care ne este cerut”, a transmis Hughes către managerii companiei.

scroll to top