Închide

Criza semiconductorilor a ajuns la nivelul următor: giganții telecom, loviți în plin

Avatar
hardware, graphic card, chipset

Fotografie de marijana1 pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Criza globală de semiconductori se adâncește. Producătorilor de automobile, loviți primii de criză, li se adaugă giganții tehnologici Apple și Samsung, care au anunțat reduceri ale producției și pierderi majore de venituri, scrie Bloomberg.

Într-un interval fatidic de doar 12 ore, japonezii de la Honda au spus că vor opri producția la trei fabrici din Japonia timp de 5-6 zile, luna viitoare, apoi BMW a transmis că va întrerupe producția la fabricile sale din Germania și Anglia, iar americanii de la Ford și-au redus prognozele de câștiguri pentru acest an, tot din cauza deficitului de cipuri, despre care compania estimează că se va manifesta chiar și anul viitor. Experții se așteaptă ca producătorii auto să piardă venituri de zeci de miliarde în 2021, din cauza crizei.

Cele mai recente date arată că tocmai companiile care au beneficiat de creșterea cererii de telefoane, laptopuri și electronice din timpul pandemiei, exact creșterea care a provocat criza de semiconductori, încep la rândul lor să se resimtă.

După un al doilea trimestru al anului financiar în care a raportat cifre excepționale, directorul financiar al Apple, Luca Maestri, a avertizat că deficiențele de aprovizionare vor reduce vânzările de iPad-uri și Mac-uri, două dintre produsele care au funcționat deosebit de bine în timpul restricțiilor cauzate de pandemie. Maestri a spus că criza va tăia cel puțin 3 miliarde dolari, poate chiar 4 miliarde dolari, din veniturile din al treilea trimestru fiscal.

”E o bătaie cruntă și trebuie să fii în contact zilnic cu furnizorii, care trebuie să fie convinși de faptul că afacerea ta este foarte importantă pentru ei. Când avem de-a face cu o criză de felul ăsta pe piață, imaginea de ansamblu a companiei, relațiile pe care le ai și modul în care gestionezi așteptările devin și mai importante”, a spus joi CEO-ul Nokia, Pekka Lundmark, într-un interviu acordat Bloomberg TV.

Avertismentele producătorilor de automobile cu privire la impactul penuriei de semiconductori au făcut ca indicele Stoxx 600 Automobile & Parts să scadă joi cu aproximativ 1,9%.

Între timp, companiile care furnizează cipuri raportează vânzări în creștere și se angajează să investească miliarde pentru a-și extinde capacitatea de producție, în încercarea de a ține pasul cu cererea.

STMicroelectronics NV, un furnizor de cipuri esențiale pentru producătorii de automobile, a anunțat că profitul diviziei sale care produce pentru industria auto a crescut cu 280% în primul trimestru. Pentru acest rezultat, CEO-ul Jean-Marc Chery a creditat revenirea surprinzătoare și de mare amplitudine a cererii, precum și adoptarea de către industrie a unor noi caracteristici digitale, care necesită mai multe (tipuri de) cipuri, care a alimentat și mai mult criza de pe piața globală.

Samsung, care este atât producător, cât și utilizator de cipuri, a anunțat joi că lipsa componentelor va contribui la o scădere a veniturilor și a profitului în acest trimestru la divizia sa de telefoane mobile.

Deficitul de semiconductori a obligat întreaga industrie auto să își reducă producția, lăsând stocurile goale tocmai când consumatorii scapă de restricțiile cauzate de pandemie. Doar în ultima săptămână, Jaguar Land Rover, Volvo și Mitsubishi s-au alăturat listei constructorilor auto care au anunțat probleme și opriri ale producției pe diferite intervale de timp.

“Trimestrul al doilea va fi mai rău decât primul, cel puțin pentru producătorii auto. Iar problema crizei de semiconductori ar putea să dureze mai mult decât pare acum, poate și anul viitor”, estimează Song Sun-jae, analist la o companie de profil din din Seul.

Dincolo de Apple, ale cărui nume și forță de negociere globală îi permit să stea tot timpul în primele locuri pe listele de așteptare ale producătorilor de semiconductori, deficitul global amenință să stopeze redresarea jucătorilor mai mici pe piața de smartphone-uri. Livrările la nivel mondial au crescut cu aproximativ 27%, până la 347 de milioane de dispozitive în primul trimestru. creștere impulsionată de lansarea de noi modele și de redresarea post-pandemică rapidă a Chinei. Totuși, perspectivele pentru restul anului sunt rezervate.

”Covid-19 este încă un factor major de luat în considerare, dar nu mai reprezintă principala problemă. Oferta deficitară de componente critice, cum sunt chipset-urile, a ajuns să fie mult mai preocupantă, urmând să afecteze livrările de smartphone-uri în următoarele trimestre”, potrivit directorului de cercetare al companiei Canalys, Ben Stanton.

În ce-i privește pe cei de la Ford, deficitul va reduce probabil producția cu 1,1 milioane de vehicule în acest an, a declarat John Lawler, directorul financiar al companiei. Constructorul de automobile se așteaptă la venituri mai scăzute cu 2,5 miliarde de dolari față de estimările anterioare, din cauza crizei de aprovizionare cu cipuri.

Și CEO-ul Tesla Elon Musk, a declarat săptămâna aceasta că lipsa de cipuri este o ”problemă uriașă”.

”Există prea multe incertitudini cu privire la momentul în care se aprovizionarea cu cipuri va reveni pe un făgaș normal. Pentru producătorii de semiconductori, industria auto nu este considerată cu adevărat un client-cheie, iar asta îi pune pe producătorii auto într-o poziție mult mai dificilă în încercarea de a-și asigura aprovizionarea”, a spus Lee Han-joon, analist la KTB Investment & Securities din Seul.

scroll to top