Închide

Criza transportului aerian are semnificații speciale pentru Ukraine Air. Ce soluție au găsit ucrainenii?

Avatar
Ukraine Air

Sursa foto: Fly UIA / Facebook.

Timp de citire: < 1 minut

Ținută la sol din cauza războiului declanșat de Rusia prin invadarea Ucrainei, pe 24 februarie, Ukraine International Airlines – Ukraine Air a semnat un contract de colaborare cu o companie turistică poloneză pentru a opera curse charter dinspre orașe din Polonia către destinații de vacanță din Spania, Egipt, Tunisia, Albania și Turcia, notează Bloomberg.

Potrivit unui comunicat al companiei, Ukraine Air va deservi zboruri zilnice pentru operatorul polonez de turism Itaka de pe aeroporturile din Katowice, Varșovia, Cracovia și Rzeszów către destinații din jurul Mării Mediterane, de la Marea Roșie și spre Insulele Canare.

Zborurile vor fi efectuate cu aparate de zbor Boeing 737-900 de la o bază provizorie stabilită la Katowice, pilotate de patru echipaje ucrainene.

Ukraine Air și Itaka vor analiza posibilitatea de a adăuga mai multe destinații pe lista actuală și de a-și extinde cooperarea până la sfârșitul sezonului turistic 2022, potrivit comunicatului citat.

Transportatorul aerian ucrainean a reținut la sol toate zborurile regulate și charter încă din prima zi a invaziei rusești. În luna mai, și-a închiriat unul dintre avioane transportatorului leton Air Baltic, dar celelalte aparate de zbor sunt în continuare în hangare.

Industria europeană de profil se confruntă cu blocaje fără precedent și haos pe aeroporturi, însă din cu totul alte motive. Perturbările au fost provocate de suprapunerea mai multor cauze, printre care conflictele de muncă din interiorul companiilor, lipsa de personal și efectele reducerilor de costuri operate în timpul pandemiei, într-o perioadă în care cererea pentru servicii de transport aerian este mai mare ca oricând.

scroll to top