Închide

Cu 1 mai la ușă, licitația pentru plaje e încă în standby. Să nu ne mirăm de costul unui șezlong! (Ministrul Economiei)

Avatar
Plaje Litoral Cwg 1535

foto: merglamare.ro

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a spus luni că încă nu s-a desfăşurat licitaţia pentru plajele de pe litoralul românesc, în condițiile în care se apropie 1 mai, o perioadă aglomerată pentru turism.

O concesiune pe termen scurt înseamnă costuri mai mari, iar acest lucru ar putea duce la creșterea tarifelor pentru şezlonguri până la 100 de lei.

Oprea a spus la Prima News că turismul din România ar trebui să le ofere turiştilor români, posibilitatea de relaxare. El a adăugat că a discutat cu autorităţile locale din zona Mangalia despre o colaborare mai bună între autorităţile locale şi minister, dar şi cu celelalte autorităţi, cu Plajele Române, arată Digi24.

„Încă nu s-a desfăşurat licitaţia pentru plaje. 1 Mai vine deja, bate la uşă. Trebuie să avem posibilitatea să le amenajeze”, a spus Oprea, adăugând că antreprenorii au nevoie de o perioadă mai lungă de concesiune pentru plaje. O concesiune pe perioadă scurtă, de un an, duce și la costuri mai mari. „Nu trebuie să ne mirăm că ajunge şezlongul să coste 100 de lei. Asta face ca românii să nu vină în România pe litoral şi să meargă unde plaja este mai ieftină”, a spus ministrul.

scroll to top