Închide

Cu fabrica din Arlon închisă, Ferrero va continua să își plătească angajații

Avatar
Kinder Surprise

Foto: shutterstock

Timp de citire: 2 minute

Fabrica de ciocolată Ferrero din Arlon ar putea rămâne închisă cel puțin trei săptămâni. Investigațiile privind sursa recentului focar de salmonella sunt în desfășurare. Între timp, angajații vor continua să fie plătiți, potrivit RetailDetail.eu.

Personalul și conducerea fabricii Ferrero din Arlon, despre care se crede că ar fi sursa unei serii de contaminări cu salmonella, s-au întâlnit marți. Fabrica a fost închisă de vineri, deoarece agenția belgiană alimentară FASFC și-a retras licența de producție. Săptămâna aceasta, fabrica trebuia să se închidă oricum pentru lucrările de întreținere planificate, dar acum a treia cea mai mare fabrică Ferrero va rămâne probabil închisă mai mult timp. De cât timp, nimeni nu știe încă.

Săptămâna viitoare va avea loc o igienizare suplimentară și apoi va fi la latitudinea FASFC să stabilească când fabrica din Arlon își va putea recupera licența. Cu toate acestea, cei 700 de angajați ai fabricii au dorit mai multă claritate cu privire la poziția lor. Acum îl au: până cel puțin pe 8 mai, toți angajații vor continua să fie plătiți de Ferrero. Nici nu vor pierde niciun venit.

La fiecare zece zile, sindicatele și conducerea se vor întâlni pentru a discuta situația actuală.

„Ferrero nu vrea să deschidă cât mai curând posibil, dar mai ales vrea să gestioneze totul în mod corespunzător”, a declarat Didier Pironet de la sindicatul belgian ABVV pentru De Tijd. „Am impresia că Ferrero a învățat din greșelile sale de comunicare”, a spus Romuald Geury de la sindicatul ACV.

Producătorul italian de ciocolată a mai promis că va continua să investească în site și că nu vor exista concedieri.

Infecțiile continuă să crească

Originea exactă a contaminării cu salmonella nu este încă clară. Eventual materiile prime de la fabrica de cofetărie au fost contaminate. Potrivit lui De Standaard, rezervoarele de zară sunt în special investigate. Acest lucru ridică, de asemenea, întrebarea dacă ingredientele contaminate ar fi putut fi transmise altor fabrici.

Agenția Europeană de Sănătate (ECDC) și Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) au cerut investigații suplimentare. Între timp, agenția belgiană alimentară continuă să efectueze verificări în fabrică, iar procurorul din provincia Luxemburg a deschis și o anchetă.

Între timp, s-a confirmat deja că 119 contaminări cu salmonella din Europa provin de la fabrica Ferrero din Arlon. Alte 31 de cazuri sunt „probabil” atribuite consumului de produse Kinder. În Belgia, 29 de cazuri pot fi urmărite cu certitudine până la fabrică, în timp ce alte 20 de cazuri sunt investigate.

scroll to top