Închide

ANALIZĂ BT: Cum a transformat pandemia consumul de produse și servicii bancare online

Avatar

Foto: Banca Transilvania.

Timp de citire: 2 minute

Prin instituirea stării de urgență, românii și-au modificat aspecte importante din stilul de viață în lunile martie şi aprilie. Cele două luni au reprezentat o perioadă care a schimbat comportamente şi obiceiuri de consum şi, odată cu acestea, modul de a face banking, potrivit unei analize asupra pieței de payments din România în vremea pandemiei, realizată de Banca Transilvania.

Cifrele Băncii Transilvania arată că perioada de la începutul pandemiei a generat un salt uriaş privind adopţia online bankingului, progres care altfel ar fi luat ani de zile şi care a adus România mai aproape de vestul Europei în ceea ce priveşte digitalizarea.

Banca evidențiază faptul că două modificări majore din viaţa românilor, aduse de pandemie, au influenţat comportamentul: ”Go outside!” a devenit ”Go online!” din cauza limitării deplasărilor şi a necesităţii păstrării distanţării; ”Bani în cont” vs ”Bani cash”, din teama de a intra în contact cu banii fizici. Aici a avut loc inclusiv schimbarea unei convingeri din rândul românilor, aceea de a fi convinşi de valoarea banilor dacă îi avem în buzunar, dacă îi putem număra, arată analiza băncii clujene.

În ce privește cifrele legate de plățile online după declanșarea pandemiei, 150.000 de clienţi au făcut prima tranzacţie online cu cardul BT în perioada martie – aprilie. 1 din 4 clienţi folosesc cardul înrolat în wallet-uri. Banca a ajuns la peste 1 milion de carduri unice digitale din cele peste 4 milioane de carduri fizice, active în BT Pay, Apple Pay, Fitbit Pay sau Garmin Pay.

De asemenea, autorii analizei arată că s-au schimbat obiceiurile de consum, aspect redat de numărul de carduri înrolate în diferite aplicaţii, cu evoluţii notabile ca și tranzacționare într-o perioadă foarte scurtă, martie-aprilie versus ianuarie-februarie:

  • +110% pentru cumpărături de la retailerii de fashion;
  • +90% în aplicaţia de plată de facturi Pago,
  • +75% pentru food order;
  • +50% pentru aplicaţii de gaming.

Pe de altă parte, restricțiile de călătorie introduse prin starea de urgență s-au văzut prin scăderea cu 70% a tranzacțiilor pe website-urile de călătorii (bilete de avion, hoteluri), respectiv de 30% pentru aplicaţii de ride-sharing.

O altă mișcare interesantă a fost cea făcută de micii antreprenori, care s-au adaptat rapid noului context, privind soluţia de acceptare online a cardurilor: deşi impactul pandemiei în mediul fizic a fost semnificativ (peste 50% din comercianţii cu POS-uri au închis locaţiile fizice în această perioadă) a crescut rapid numărul comercianţilor care s-au îndreptat către soluţiile de acceptare online a cardurilor, parte din transformarea modelului de business din onsite, în online, arată analiza Băncii Transilvania.

scroll to top