Închide

Cum angajezi un muncitor străin în România? Ce spun experții în recrutare?

Avatar
Muncitori Straini In Romania

Foto: oradesibiu.ro

Timp de citire: 2 minute

Procesul prin care este angajat un muncitor străin începe în momentul semnării contractului de recrutare dintre agenția responsabilă și angajator. Etapa este urmată de procesul de selecție a personalului pe baza unui interviu online și a unor clipuri video care presupun și o probă practică. Un rol important îl are și CV-ul potențialului angajat.

Astfel, în anumite cazuri și în funcție de numărul candidaților solicitați, agenția de recrutare se deplasează împreună cu clienții în țara de orgine a candidaților pentru a efectua o selecție bazată pe testare și interviuri în persoană.

Ulterior, odată găsiți angajații considerați potriviți pentru job, urmează o etapă de întocmire a documentației necesare în vederea obținerii autorizației de muncă în România. După obținerea avizului favorabil de la Inspectoratul General pentru Imigrări, este obținută viza de lungă ședere pentru încadrarea în muncă. Legislaţia prevede şi obţinerea avizului favorabil în vederea părăsirii ţării de origine a candidatului pentru muncă în România.

După îndeplinirea acestor criterii se vorbește deja despre sosirea și plasarea angajatului și încadrarea lui în muncă. Ulterior acestor etape urmează monitorizarea relațiilor angajat-angajator, urmărirea integrării candidaților şi medierea conflictelor de muncă.

,,În principiu, ei vin pentru doi ani, dar există și posibilitatea prelungirii dacă angajatorul este mulțumit și el, dar și angajații. Statul român setează la începutul fiecărui an un contingent. Spre exemplu, anul trecut au fost 30.000 de muncitori recrutați, iar în ultimul an am adus undeva la 800 de muncitori de acest fel. Toată procedura poate dura până la patru sau cinci luni. Cererea este mai crescută în orașele mari. Noi am avut cerere în București, Deva, Alba-Iulia, Galați, Timișoara, Brașov, Târgoviște și Constanța”, susține Gabriela Petrachie, acționar al Everest Jobs, pentru retail.ro.

Angajații din străinătate ocupă toate pozițiile în zona de retail, însă nu și pozițiile de conducere, deși sunt persoane care ajung să deprindă limba în 6 luni.

,,Salariul pentru muncitorii străini în acest domeniu este situat între 500-600 euro net, la care se adaugă costurile generate de cazare şi hrană, care sunt întotdeauna asigurate de angajator”, explică Yosef Gavriel Peisakh, general manager Work from Asia, o agenție de recrutare a forței de muncă din Asia., despre procesul de recrutare al agenției Work from Asia.

Pentru că în ceea ce priveşte personalul solicitat pentru retail şi FMCG este vorba preponderent despre muncitori necalificaţi, cei care asigură trainingul sunt angajatorii. Odată ajunşi la locul de muncă, angajaţii asiatici primesc un prim instructaj.

Fenomenul de recrutare a forței de muncă din străinătate este în creștere în România, iar recrutarea de angajați în acest sens vizează domenii precum: lucrători comerciali, lucrători în depozit, casieri și angajați pe partea de logistică. Industriile principale pentru care există în prezent cea mai mare cerere de forță de muncă sunt: HoReCa, construcții și agricultură, dar în mică măsură și industria de retail

scroll to top