Închide

Cum sprijină patronul unei fabrici de carton campania de vaccinare a statului sârb?

Avatar
Kartonval Doo 2

Fabrica de carton ”Kartonval” din Šabac. Sursa foto: Portal-Srbija.

Zoran Petković, patronul fabricii de carton ”Kartonval” din orașul sârbesc Šabac, din vestul țării, a luat decizia de a premia fiecare angajat al companiei care se vaccinează împotriva SARS-CoV-2 cu suma netă de 30.000 de dinari (circa 250 de euro), scrie publicația sârbă Politika, citând agenția națională de presă Tanjug.

Petković s-a gândit la această soluție după ce inițial îi amenințase pe angajați că, dacă refuză să se vaccineze, vor fi săriți de pe listele cu primele de Paști, idee care a fost vehement criticată pe rețelele de socializare, nu doar de către angajații vizați, ci și de utilizatori ai rețelei de socializare din toată țara.

”Fiecare om este important pentru noi în procesul de producție și ne temem de eventuala transmitere în masă a virusului. Am crezut că aș putea atrage atenția în acest fel, dar oamenii au primit teribil de prost ideea. S-au arătat mult mai îngrijorați de pierderea primei de Paști decât de pierderea unui loc de muncă sau a unui coleg. De ce mi-a trecut prin minte să nu acord primele de Paști pentru rezultatele bune ale colectivului? Pentru că aici era vorba și despre responsabilitatea colectivă în lupta împotriva pandemiei”, a declarat el pentru Tanjug.

Petković a mai spus că prin schimbarea strategiei, a vrut să îi încurajeze pe angajați să se imunizeze cât mai curând posibil, adăugând că a fost profund surprins de ”acea majoritate tăcută” a adversarilor vaccinării printre angajații Kartonval, oameni care și-au exprimat nesiguranța și chiar spaima în privința efectelor vaccinării.

El a adăugat că oricine se va vaccina, se va califica automat pentru prima de 30.000 de dinari.

În urma anunțului lui Petković, la un eveniment de presă, angajații au emis și ei un comunicat de presă prin care își exprimă aprecierea față de ideea patronului lor și mai precizează că se bucură să lucreze într-o companie al cărei proprietar a donat aproximativ 11,5 milioane de dinari către administrația locală și pentru spitalele din zonă în timpul pandemiei.

Potrivit acestora, angajații primesc bonificații dacă vin la muncă folosindu-și mașinile personale, evitând astfel transportul în comun și creșterea riscului de a se infecta.

Compania Kartonval a fost fondată în urmă cu 22 de ani și are 270 de angajați. Prin urmare, bugetul maxim al inițiativei lui Petković ar putea ajunge la 8,1 milioane de dinari (aproape 70.000 de euro).

scroll to top