Închide

Cumpărăturile online și pandemia Covid-19 stau în calea iubirii germanilor pentru numerar

Avatar
euro, money, currency

Fotografie de PhotoMIX-Company pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Utilizarea numerarului de către germani a scăzut anul trecut, deoarece pandemia și popularitatea tot mai mare a cumpărăturilor online au stimulat plățile electronice, deși acesta a rămas principalul mijloc de tranzacție în cea mai mare economie a Europei, potrivit Bloomberg.

Bancnotele și monedele au reprezentat aproape trei cincimi din plăți în 2021, în scădere față de 74% în 2017, a spus Bundesbank într-un studiu publicat miercuri. În termeni monetari, ponderea numerarului a scăzut la 30% de la 48% în acea perioadă.

Un factor care a contribuit a fost igiena mai strictă în timpul crizei de sănătate, potrivit Bundesbank, care a spus că este prea devreme pentru a spune dacă relaxarea restricțiilor Covid-19 va inversa tendința.

Un factor mai mic a fost creșterea activelor cripto, 4% dintre respondenții din sondajul, realizat în a doua jumătate a anului 2021, spunând că le-au cumpărat sau le-au folosit pentru a efectua plăți. Majoritatea covârșitoare, totuși, a spus că au achiziționat activele digitale în scopuri de investiții.

Plățile mobile au câștigat, de asemenea, teren, 17% dintre proprietarii de smartphone-uri spunând că și-au folosit deja dispozitivul pentru a plăti într-un magazin. În general, totuși, ei joacă încă un rol minor.

scroll to top