Închide

Dacia și restul lumii. Celebra marcă auto românească spulberă topul mondial al vânzărilor

Avatar
Dacia Sandero

Foto: Facebook Group Dacia Sandero&Stepway

Timp de citire: 2 minute
Dacia Sandero continuă să fie unul dintre cele mai populare modele din gama Dacia și înregistrează vânzări bune pe Bătrânul Continent. Deși nu avem cifre precise despre vânzările specifice ale modelului Sandero în primele două luni din 2024, este evident că acesta contribuie semnificativ la poziția de lider a mărcii Dacia în clasamentul înmatriculărilor în Europa.

Fiind un model accesibil, cu un raport preț-calitate foarte bun, Dacia Sandero atrage o gamă largă de clienți, fiind apreciat atât pentru caracteristicile sale tehnice, cât și pentru prețul accesibil. Popularitatea sa continuă să crească, iar Dacia rămâne un nume important în industria auto europeană, conform ProMotor.

Este remarcabil faptul că Dacia a început anul cu cifre bune de înmatriculări, reușind să surclaseze modelele de la producători auto de talie mondială precum Toyota și Volkswagen.

Potrivit datelor furnizate de Economica.net, Dacia Sandero, modelul emblematic al mărcii românești care a reușit să se impună și în anul precedent, clasându-se pe locul 2 în clasamentul înmatriculărilor europene, a ocupat primul loc în clasamentul înmatriculărilor din Europa cu un total de 20.790 de unități înregistrate în primele două luni din 2024. Acest model subcompact de la Dacia a fost urmat pe podiumul lunii februarie de Tesla Model Y, cu 19.760 de unități înmatriculate, și de Volkswagen Golf, cu 19.490 de unități înregistrate.

În luna ianuarie a acestui an, Dacia Sandero a dominat clasamentul european, înregistrând 25.038 de unități înmatriculate, urmată de Volkswagen Golf și Toyota Yaris Cross. Până la finalul lunii februarie, numărul de exemplare înmatriculate ale modelului Dacia Sandero a ajuns la 45.835. Pe locul al doilea s-a situat Volkswagen Golf, cu 38.053 de unități, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat Peugeot 208, cu 34.962 de unități înmatriculate.

scroll to top