Închide

Beckham, ambasador al Qatarului, crede că țara face progrese reale și e capabilă de schimbare

Avatar
Beckham Qatar

Sursa foto: 1News.

Timp de citire: < 1 minut

Fostul jucător englez David Beckham, care face regulat vizite în Qatar, a decis să-şi lege numele de această ţară, în schimbul unui contract de 150 milioane de lire sterline, durata acestuia fiind de 15 ani, potrivit cotidianului L’Equipe.

După cum a dezvăluit în toamnă presa britanică, David Beckham a decis să-și lege imaginea de cea a Qatarului, semnând un contract pe 15 ani pentru 150 de milioane de lire sterline (aproximativ 178 de milioane de euro) cu bogatul stat gazier din Golf, care va găzdui Cupa Mondială la sfârșitul anului (21 noiembrie – 18 decembrie).

Potrivit The Telegraph, afacerea ar implica „mulți parteneri de afaceri” și „nu toate fondurile sunt garantate”. Cu toate acestea, fostul jucător englez (46 de ani), reconvertit în lumea afacerilor și proprietar al unei francize MLS la Miami, își va asocia acum imaginea cu Qatarul, totuși foarte controversat.

Prezent la Doha săptămâna trecută, pentru a participa la un forum sau pentru a vizita Academia PSG, nu a participat vineri la tragerea la sorți pentru următoarea Cupă Mondială. „Spice Boy” s-a mulțumit să discute „rolul sportului în cultură și creativitate”, evitând cu grijă să se expună la probleme care ar putea provoca furie, precum interzicerea homosexualității în Qatar sau condițiile lucrătorilor străini de acolo, mii dintre aceștia se crede că au murit construind stadioanele Cupei Mondiale.

Potrivit cotidianului englez, însă, deschiderea la Doha a unui birou al Unicef, o organizație umanitară cu care lucrează de mulți ani, a jucat un rol în decizia sa de a investi și acolo. Englezul este convins că urmează o schimbare și că țara face progrese reale.

scroll to top