Închide

De-a râsu’-plânsu’ | Ce a perturbat conexiunea la internet a unei întregi localități galeze

Avatar
Televizor Vechi

Foto: hdsatelit.com

Timp de citire: 2 minute

Timp de mai multe luni, în fiecare zi, în jurul orei 7 dimineața, internetul dintr-o localitate din Țara Galilor nu mai funcționa. Defecțiunea a dat mari bătăi de cap companiei care furniza acest serviciu în zonă, așa că au pornit o investigație pentru a afla cauza problemei, relatează BBC.

Eforturile tehnicienilor pentru a determina cauza bizarei defecțiuni care apărea în localitatea Aberhosan, în fiecare zi la ora 7 dimineața, au fost sortite eșecului până când un inginer a decis să verifice la sânge tot sistemul.

Michael Jones, specialistul companiei britanice British Telecom, împreună cu echipa sa, a luat la pas tot satul, casă cu casă pentru a găsit cauza defecțiunii. Astfel că, într-o dimineață, echipa verificat satul cu un analizor de spectru într-o „ploaie torențială”.

Jones a explicat că echipa a „încercat toate celelalte posibilități” înainte de a începe un test de interferență electrică pentru a detecta un fenomen numit „zgomot de impuls”. Într-o dimineață, echipa a mers în jurul satului cu un analizor de spectru printr-o „ploaie torențială”.

Inginerul local Michael Jones de la Openreach a petrecut luni întregi încercând să depisteze sursa problemei. Porțiuni mari de cablu au fost înlocuite în oraș și zonele înconjurătoare. Dar, în cele din urmă, o echipă de ingineri a trebuit să se mobilizeze pentru a rezolva misterul.
„Folosind un dispozitiv denumit Analizor de Spectru, am mers în sus și în jos prin localitate, prin ploaia torențială, la 6 dimineața, pentru a verifica dacă există vreun factor perturbator. Însă nimic. Dar la 7 dimineața, ca in fiecare zi, s-a întâmplat! Dispozitivul nostru a capturat o explozie de interferențe electrice în sat”, a spus Jones într-o postare pe blogul Openreach.

La 7 dimineața, dispozitivul a detectat o explozie de interferențe, interferențe care veneau dintr-una dintre casele satului și unde au găsiut răspunsul la problemă. Explicația este pe cât se simplă pe atât de neașteptată: „La ora 7 dimineața, în fiecare zi, un bărbat își pornea vechiul televizor, ceea ce întrerupea efectiv accesul în bandă largă pentru întregul sat”, a spus Jones.

„După cum vă puteți imagina, când i-am arătat acest lucru, a fost șocat când a văzut că vechiul său televizor cauzează mari probleme întregului sat și a acceptat imediat să îl oprească și să. nu-l mai folosească vreodată ”, a spus Jones.

“Din păcate, acest fenomen nu este așa de rar pe cât ar crede oamenii. Orice echipament cu componente electrice, de la iluminatul exterior și cuptoare cu microunde până la camere de supraveghere CCTV, poate avea un impact asupra conexiunii dvs. de internet. Sfătuim publicul să se asigure că aparatele electrice utilizate sunt certificate în mod corespunzător și îndeplinesc standardele actuale”, a explicat furnizorul de internet.

scroll to top