Închide

De ”Black Friday”, activiștii de mediu din Marea Britanie vizează depozitele Amazon

Avatar
Amazon

Foto: Charged Retail

Timp de citire: < 1 minut

Activiştii de mediu au vizat vineri 15 depozite din Marea Britanie ale grupului Amazon, cu ocazia promoţiilor de ”Black Friday”, în cadrul unor mişcări de protest împotriva gigantului american din domeniul e-commerce acuzat că promovează supraconsumul, transmite Reuters.

“Black Friday este sinonim cu obsesia pentru un supraconsum care nu este compatibil cu o planetă pe care să putem trăi. Amazon şi alte companii similare au profitat de dorinţa noastră pentru accesibilitate şi au alimentat un consumerism galopant pe seama naturii”, susţine ONG-ul Extinction Rebellion.

Potrivit Reuters, protestatarii au blocat accesul la un depozit Amazon din zona docurilor Tilbury, estul Angliei. Pe banner-ele protestarilor erau afişate mesajele “Black Fridays exploatează oamenii şi planeta” sau “Creştere infinită, planetă finită”.

Grupul Amazon.com, cel mai mare retailer online din lume, numără în prezent 275.000 de angajaţi la nivel global şi în lunile următoare intenţionează să angajeze alte 55.000 de persoane, scrie Agerpres.

Amazon este una dintre puţinele companii care nu au fost afectate de criza provocată de pandemie. Oamenii au apelat la serviciile Amazon pentru diverse cumpărături, ceea ce a ajutat compania să înregistreze profituri şi venituri record.

scroll to top