Închide

Decathlon are în vedere vânzarea unei participaţii minoritare în afacerea sa din China

Avatar
Sun rays hitting a snow-capped peak in the Himalayas.

Fotografie de Vishnu Prasad pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Decathlon explorează vânzarea unei participaţii minoritare în afacerea sa din China, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, retailerul francez de articole sportive fiind în căutarea unui partener strategic pentru a impulsiona creşterea în cea de-a doua economie mondială.

Firma lucrează cu un consilier în vederea potenţialei vânzări a participaţiei, care ar putea evalua subsidiara chineză la cel puţin un miliard de dolari. Discuţiile sunt în stadiu preliminar şi Decathlon ar putea decide să nu finalizeze tranzacţia, susţin sursele.

Un reprezentant al Decathlon a refuzat să comenteze informaţia.

Planurile Decathlon pentru subsidiara sa din China vin după ce alte branduri străine îşi reanalizează operaţiunile din statul asiatic, unde creşterea economiei a încetinit semnificativ în ultimii ani.

Procter & Gamble analizează opţiunile pentru operaţiunile din China ale brandului său de îngrijire a părului VS Sassoon, iar Tyson Foods, unul dintre principalii producători americani de carne de vită, porc şi pui, ia în considerare potenţiala vânzare a afacerii sale din China. De asemenea, compania niponă Lawson Inc explorează opţiuni strategice privind subsidiara din China, au declarat recent pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Decathlon face parte dintr-o “constelaţie” mai mare de branduri de retail controlată de miliardarii francezi Mulliez. Association Familiale Mulliez deţine o parte dintre cele mai mari branduri din Franţa, cum ar fi lanţurile de magazine Auchan şi Leroy Merlin. Retailerul de articole a fost înfiinţat de verişorul lui Mulliez, Michel Leclercq, în 1976, într-o parcare din nordul Franţei, şi a raportat anul trecut vânzări pe plan global de 15,4 miliarde de euro (16,3 miliarde de dolari), cu 1.751 magazine.

În 1993, Decathlon a deschis un birou în Guangzhou, provincia Guangdong. Un deceniu mai târziu, compania a relocat în Shanghai sediul său din Asia, aflat în Hong Kong, deschizând primul său magazin de retail în China. De atunci, Decathlon s-a extins rapid pe piaţa chineză şi are peste 300 de magazine în 100 de oraşe mari.

China este a doua mare piaţă a Decathlon, în funcţie de numărul de magazine, conform unui interviu din 2022 acordat de Marc Zielinski, şeful subsidiarei Decathlon din China.

scroll to top