Închide

Decathlon nu mai vinde caiace în nordul Franţei. De ce au luat francezii această decizie?

Avatar
kayak, water, blue

Fotografie de freyer pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Retailerul francez de articole sportive Decathlon a decis să nu mai vândă caiace şi alte mici ambarcaţiuni la patru din magazinele sale din nordul Franţei,cu scopul de a-i împiedica pe migranţi să le cumpere şi să încerce să traverseze în Marea Britanie, potrivit Reuters.

Decizia vine după ce luna acesta un număr record de migranţi au încercat să ajungă în Marea Britanie traversând cu mici ambarcaţiuni Canalul Mânecii.

Decathlon a precizat că a scos de la comercializare toate caiacele şi micile ambarcaţiuni de la magazinele sale din oraşele Calais, Grande-Synthe, Boulogne-sur-Mer şi Le Touquet. Toate aceste oraşe sunt utilizate de migranţi în tentativele lor de trecere, în condiţiile în care în zilele senine litoralul britanic este vizibil din Franţa.

„Suntem hotărâţi să nu ne punem niciodată în pericol consumatorii prin utilizarea produselor noastre”, a declarat retailerul într-un comunicat de presă.

În schimb, produse precum vestele de salvare vor fi în continuare disponibile la toate magazinele, a precizat compania.

Sute de migranţi au profitat de condiţiile meteo din ultima perioadă pentru a încerca să traverseze Canalul Mânecii, deseori în mici ambarcaţiuni supraaglomerate dar şi în caiacuri şi jet-ski-uri.

Guvernul britanic și-a exprimat încă o dată frustrarea față de numărul de migranți care ajunge pe țărmurile sudice ale Angliei și a cerut Franței să facă mai mult pentru a opri traversările clandestine cu ambarcațiuni prost echipate care nu sunt apte pentru navigație în larg.

Paza de coastă franceză din zonă a declarat marți că a salvat 272 de persoane în noaptea precedentă.

Decathlon face parte din conglomeratul construit în jurul retailerului alimentar Auchan, deținut de familia miliardarului Mulliez.

scroll to top