Închide

Decizie importantă împotriva Volkswagen: compania este obligată să plătească compensații

Avatar
vw, volkswagen, auto

Fotografie de renehesse pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

În principiu, Volkswagen trebuie să plătească daune pentru proprietarii de autovehicule diesel afectați de scandalul de emisii, au decis judecătorii de la Curtea Federală de Justiție din Germania, într-o decizie care ar putea afecta zeci de mii de șoferi care își doresc banii înapoi, scrie dpa.

Suma plătită șoferilor diesel VW din Germania ar depinde de kilometrajul mașinii, a decis Curtea Federală de Justiție. Hotărârea stabilește un precedent important pentru aproximativ 60.000 de persoane care au cumpărat vehicule echipate cu dispozitive capabile să înșele testele de emisii, un scandal care a zguduit Volkswagen și întreaga industrie auto din septembrie 2015.

Imediat după pronunțarea hotărârii, Volkswagen a anunțat că va plăti daune pentru mai mulți clienți, folosind o „soluție simplă și pragmatică”, menită să împiedice alte proceduri legale. „Cât de mari vor fi acestea, depinde de cazul individual”, a spus un purtător de cuvânt, care a adăugat că scopul a fost de a ajunge la o rezoluție rapidă.

Volkswagen Group a acceptat recent să plătească daune către 235.000 de proprietari ai autoturismelor sale din Germania, pentru a evita un proces de acțiune de clasă. Compania urmează să plătească până la 830 de milioane de euro în cadrul acordului, negociat cu grupul de consumatori vzbv.

Totuși, mulți consumatori încă intenționează să dea în judecată producătorul auto la nivel individual. Se preconizează că hotărârea la nivel federal va asigura o mai mare consecvență, după ce instanțele inferioare au pronunțat hotărâri variate.

scroll to top