Închide

Cât de scump este CO2-ul și cine va suporta factura? Disputa viitorului a început în Austria

Avatar
Benzina Motorina Pompa Preturi Mari

Foto: KleineZeitung.at

Timp de citire: 4 minute

Ianuarie 2022 bate la ușă, iar dioxidul de carbon (CO2), principalul factor care dăunează climei va avea un cost. Cât ar trebui să coste în viitor tona de gaze cu efect de seră și cine ar trebui să plătească pentru aceasta? Disputa a început deja în Austroa, iar partidele politice au idei diferite, scrie Kleine Zeitung.

Negocierile sunt în toi. Gazul nociv cu efect de seră nociv CO2 va primi un preț în Austria începând cu ianuarie. Partidele de coaliție încă se ceartă pe subiect. Cât să fie cuantumul? Cât de puternic ar trebui să fie efectul? Cât ar trebui să suporte populația? Dacă prețul este prea mic, există puține stimulente pentru a trece la o tehnologie mai curată. Dacă este prea mare, gospodăriile sărace, în special, ar putea suferi din cauza inflației vieții de zi cu zi, care oricum își arată deja colții.

Cine consumă plătește

În general, prețul CO2 afectează întreaga populație în diferite grade. Cei care nu conduc nici o mașină și nici nu încălzesc cu petrol, gaz sau cărbune vor simți creșterea doar indirect. Adică aproape un sfert din gospodăriile din Austria. Dar chiar și ei vor simți creșterea altor prețuri, la urma urmei. De exemplu, alimentele trebuie transportate la supermarket – mai ales pe șosele. Prin urmare, este cert ca prețurile generale să crească ca urmare a impozitării CO2.

Cine are nevoie de mașină, de exemplu, este obligat să plătească mai mult. Economistul Joel Tölgyes a calculat valorile orientative pentru Institutul Momentum: o taxă pe CO2 de 100 de euro pe tonă înseamnă cu aproximativ 26 de cenți mai mult pentru un litru de benzină la pompă- aceasta corespunde cu evoluția prețului benzinei anul trecut. Prin urmare, o gospodărie medie ar cheltui cu aproximativ 470 de euro mai mult pe an pe benzină, motorină sau păcură pentru încălzire, cărbune și gaz – în plus față de taxele de mediu existente, cum ar fi taxa pe petrolul mineral (MÖSt).

Ca în marketing: “prețuri începând de la…”

Prețurile CO2 ar trebui să fie rezonabile pentru a avea efect, explică Tölgyes și recomandă ca acestea să înceapă de la 50-60 de euro pe tonă de CO2. Apoi, trebuie stabilită o direcție clară pentru a ajunge la „mult peste 100 de euro pe tonă”.

Consilierul landului Vorarlberg, Johannes Rauch, care stă la masa de negocieri de partea Verzilor, s-a pronunțat în favoarea unui preț de pornire între 50 și 120 de euro pe tonă.

Și Partidul Popular (ÖVP) al cancelarului Sebastian Kurz, principalul partid politic al Austriei, subliniază, de asemenea, că CO2-ul ar trebui să aibă un preț. În același timp, însă, trebuie să existe și o relaxare pentru oameni. Din punctul de vedere al ÖVP, ar trebui luate în considerare circumstanțele din zonele rurale, iar reforma fiscală în sine ar trebui să fie ecologică și socială. Aceștia însă nu vor să dezvăluie niciun detaliu pentru a nu împiedica negocierile. Cu toate acestea, se știe că Partidul Popular ar prefera un preț semnificativ mai mic. Cel mai recent, circula un preț de pornire de doar 25 de euro pe tona CO2.

Prețul CO2 ar putea contribui la ecologizare, dar trebuie să fie corect din punct de vedere social, subliniază Julia Herr, purtătorul de cuvânt al mediului pentru socialiștii de la SPÖ. Ea face apel la sprijinirea tuturor gospodăriilor cu un bonus ecologic, care ar fi cel mai benefic pentru familiile cu venituri mici în special. Deoarece acestea ar fi deosebit de afectate de creșterea prețurilor. De asemenea, statul ar trebui să ofere claselor mai sărace mult sprijin atunci când trec de la sistemele de încălzire pe petrol și renovarea termică. Mai important decât prețul CO2 este extinderea infrastructurii pentru a permite trecerea la transportul public, potrivit lui Herr.

Libertarienii de la FPÖ, extrema dreaptă, însă, resping un impozit pe CO2. Gazele cu efect de seră ar fi deja suficient de impozitate prin impozitul standard pe consum (NoVA), impozitul pe uleiurile minerale (MÖSt) și impozitul pe asigurare aferent capacității motorului. Din perspectiva FPÖ, cele 8 până la 10 miliarde de euro din acest venit ar putea fi alocați pentru măsuri de mediu. 

Progresiștii de la Neos au anunțat un preț specific uriaș la CO2 de 350 de euro pe tonă în 2018. Impozitul roz pe CO2 ar înlocui taxele energetice existente, dar Austria ar fi în continuare pe primul loc în Europa la taxarea poluării. Efectele s-ar observa în consecință numai dacă prețul ar fi ridicat, explică economistul Kurt Kratena, care a calculat efectele impozitului propus de Neos.

În urma unei impozitări mari, obiectivele climatice austriece ar putea fi aproape realizate până în 2030 doar datorită “prețului roz” al CO2 – fără alte măsuri suplimentare. Dar pentru a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2040, tot ar fi necesari pași suplimentari, a spus Kratena.

Dispută politică, dar consens pe direcție

Joel Tölgyes subliniază, de asemenea, că tarifarea gazelor cu efect de seră poate fi doar una dintre numeroasele măsuri de combatere a schimbărilor climatice. Este, de asemenea, important ca toate gospodăriile cu venituri mici și cele care pot fi greu de convertit la alt sistem de încălzire să aibă parte de sprijin guvernamental. Economistul recomandă să fie ajutați cei ai căror regiune este slab conectată la sistemele publice de încălzire sau care sunt în chirie și nu au nicio influență asupra sistemului de încălzire al proprietății.

Totuși, deși disputa politică este acerbă pe prețuri și tarife, direcția asumată a Austriei este clară și unică: neutralitatea climatică.

scroll to top