Închide

Delhaize face trecerea spre magazine super-inteligente. Pe când și Mega Image?

Avatar
Eticheta Electronica Copyright Foto Cristinacalin.ro

Copyright foto: cristinacalin.ro

Timp de citire: 2 minute

Rafturi inteligente, frigidere sincronizate și un consum mai mic de energie. Asta își propune lanțul de supermarketuri Delhaize în Belgia, unde investește într-o conexiune prin fibră optică pentru a-și impulsiona transformarea digitală către “comerțul cu amănuntul în timp real”.

Diverse gadgeturi de înaltă tehnologie vor face în curând cumpărăturile mai eficiente, mai plăcute, mai durabile și mai economice, promite Delhaize. Din categoria exemplelor, amintim rafturile inteligente care semnalează ce produse trebuie reaprovizionate, ofertele personalizate în timpul cumpărăturilor sau unitățile de refrigerare conectate pentru a gestiona mai bine consumul de energie.

Cuptoarele de pâine, panourile solare de pe magazine și stațiile de încărcare din parcări vor fi, de asemenea, conectate la fibra optică. Scopul propus: mai puțină risipă de energie înseamnă costuri mai mici și, pe termen lung, un avantaj de preț pentru client.

Într-adevăr, Delhaize va fi în curând primul comerciant cu amănuntul din Belgia care va avea o conexiune de fibră optică Eurofiber de 40 de gigabiți care va conecta magazinele, centrele de distribuție și campusurile. Această conexiune deschide ușile către “comerțul cu amănuntul în timp real” și către o experiență de cumpărare și mai bună, consideră retailerul, citat de RetailDetail.

Ahold Delhaize se mută în cloud, Mega Image se chinuie să introducă eticheta electronică

Tot în plan digital, Ahold Delhaize nu își va mai găzdui propriile centre de date, ci își va muta datele în cloud. Prin această cooperare, Delhaize dorește, de asemenea, să se profileze ca fiind orientată spre viitor și inovatoare în războiul pentru talente: la urma urmei, compania nu este singura din domeniul non-IT care caută profesioniști IT talentați.

În timp ce în Belgia Delhaize este deja cu un picior în viitor, mizând intens pe digitalizare, la filiala grupului din România, Mega Image, lucrurile bat pasul pe loc de ani buni. Nici urmă de trecere la vremurile actuale, în afara unor etichete electronice sporadice. Aceeași atmosferă tristă, cu legume și fructe de cele mai multe ori ofilite și temperaturi neuniforme în magazine, după cum îi taie capul pe managerii de locație.

scroll to top