Închide

Demisii în lanț și concedieri după schimbarea de proprietar la retailerul de lux Farfetch

Avatar
Farfetch

Foto: LinkedIn

Timp de citire: 2 minute

Aproape întreaga conducere a Farfetch a demisionat în urma preluării de către compania coreeană de comerț electronic Coupang. Achiziția are ca rezultat, de asemenea, numeroase disponibilizări pe întreaga verticală a lanțului trofic.

Achiziția de către Coupang, de luna trecută, a făcut ca lucrurile să se clatine la platforma de comerț de lux. Aproape întregul consiliu de administrație, inclusiv CEO-ul José Neves, a demisionat cu efect imediat, relatează The Business of Fashion. Despărțirea vine după dezacorduri privind noua direcție pe care ar trebui să o ia platforma. Cu toate acestea, se pare că noul proprietar nu se va opri aici și va restructura și la un nivel “inferior”, punând imediat în aplicare o rundă majoră de concedieri în săptămâna următoare.

Nu se cunosc prea multe despre strategia Coupang în acest moment. Retail Detail a scris că firma ar dori să vizeze piețele asiatice și americane. Este posibil ca o serie de filiale să fie vândute, cum ar fi formula de machiaj Violet Grey și magazinul online Stadium Goods.

Declinul postpandemic nu se oprește

Platforma se luptă cu declinul comerțului electronic după pandemie, precum și cu creșterea concurenței din partea mărcilor de lux, care încep să vândă direct către consumatori. Grupul de lux Kering, de exemplu, a anunțat recent că va vinde mai mult direct și mai puțin prin intermediul platformei.

O altă sursă de venit a fost redusă în ultima vreme: compania pune la dispoziția altor comercianți cu amănuntul expertiza sa în domeniul vânzărilor online de produse de lux (a construit magazine online pentru Harrods și Chanel, printre altele), dar mărcile reduc costurile și în acest domeniu.

În 2022, Farfetch a avut vânzări brute de trei miliarde de dolari datorită celor 1.400 de mărci și magazine conectate.

scroll to top