Închide

Deși doar de câțiva ani în România, Lidl sărbătorește 50 de ani pe piața europeană

Avatar
Lidl 50 Jahre Mehr Als Günstig

Foto: Lidl.de

Timp de citire: 2 minute

Deși de puțin timp în România, în 50 de ani, Lidl a crescut de la un singur magazin la o rețea de 12.000 de magazine de tip discount în 32 de țări. Discounterul își sărbătorește ziua de naștere cu exuberanță pe piața sa de origine, dar se confruntă și cu provocări majore.

Prima filială Lidl a fost deschisă în 1973, în Ludwigshafen-Mundenheim. Astăzi, retailerul are aproximativ 400.000 de angajați în 12.000 de magazine din 32 de țări. Împreună, acestea realizează vânzări de peste 100 de miliarde de euro. În ultimul deceniu, această cifră de afaceri chiar s-a dublat. În Germania, discounterul are în prezent peste 100.000 de salariați.

Continuarea acestei povești de succes este marea provocare pentru retailer, care realizează peste 66% din cifra sa de afaceri în afara Germaniei. Aproape întreaga Europă este acum acoperită. Dar în SUA, expansiunea este lentă. Prin urmare, creșterea internațională încetinește puțin, conform ultimelor cifre, dar discounterul câștigă cote de piață în majoritatea țărilor, iar marjele se mențin.

Digitalizarea reprezintă o provocare: aplicația Lidl Plus este implementată în tot mai multe țări, dar comandarea alimentelor online sau livrarea acestora nu este încă o opțiune pentru clienții Lidl.

Nutri-Score la Lidl

Tipică pentru această companie este o înclinație puternică pentru integrarea verticală. Retailerul are propriile unități de producție pentru paste, cafea, dulciuri și pâine, printre altele, și chiar și-a înființat propria companie de transport maritim, Tailwind Shipping Lines, pentru a-și controla lanțul de aprovizionare și costurile ridicate ale containerelor.

Discounterul subliniază, de asemenea, că atitudinea responsabilă este parte integrantă a filozofiei sale corporative și a promis recent că își va extinde oferta de produse alimentare conștiente, cu mai multe produse pe bază de plante și introducerea treptată a Nutri-Score.

În Germania, Lidl sărbătorește momentul aniversar prin acțiuni promoționale puternice și o campanie majoră sub sloganul “50 de ani mai mult decât ieftin”.

În România lucrurile merg grozav pentru Lidl și fără campanii promoționale la ceas aniversar, nu-i așa?

scroll to top