Închide

Dezinformarea de pe TikTok, motiv serios de îngrijorare (studiu)

Avatar
tiktok, tablet, ipad

Fotografie de Wokandapix pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Dezinformarea de pe TikTok a atins niveluri alarmante, cu atât mai mult cu cât aplicaţia este tot mai utilizată de adolescenţi ca motor de căutare, arată un studiu publicat de societatea NewsGuard, citat de France Presse și RRA.

Organizaţia a întreprins la începutul lui septembrie cercetări asupra mai multor probleme de actualitate, de la invadarea Ucrainei de către Rusia până la vaccinurile împotriva COVID-19, şi a determinat că 20% dintre conţinuturile video obţinute în rezultate conţineau informaţii false sau înşelătoare.

NewsGuard menţionează în acest sens un conţinut video în care o tânără femeie îşi face publică reţeta pentru ‘un remediu care poate vindeca tot’, hidroxiclorochina, un tratament controversat care s-a dovedit ineficient împotriva COVID.

Potrivit NewsGuard, ‘toxicitatea TikTok constituie deja un pericol important, întrucât căutări pe Google sugerează că TikTok este din ce în ce mai utilizat de către tineri (…) pentru a găsi informaţii’.

‘În 2021, TikTok a depăşit Google ca cel mai popular site web din lume, după Cloudflare’, o companie specializată în infrastructură şi servicii pe internet, adaugă NewsGuard, specializat în instrumente de evaluare a site-urilor de informaţii.

scroll to top