Închide

Digitalizarea dosarelor de pensii, finalizată până la 31 august. Crește pensia minimă

Avatar
Majorarea Pensiilor

Foto: evz.ro

Timp de citire: < 1 minut

Dosarele de pensii vor fi digitalizate până la data de 31 august, anunţă ministrul Muncii. Simona Bucura-Oprescu a mai declarat că pensiile publice vor fi recalculate, potrivit TVR.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale Simona Bucura-Oprescu:

Pensiile de contributivitate – avem 2 procese care se desfășoară în parelel: primul este digitalizarea tututor dosarelor de pensii, aproape 3.900.000 sunt deja digitalizate. Până la 31 august, sarcina președintelui Casei Naționale de Pensii Publice este să finalizeze acest proces. Digitalizarea dosarelor de pensii ne va ajuta, având datele deja în sistem, astfel încât procesul de recalaculare să fie mai facil. Întâi vom va face reforma pensiilor publice prin legea cu care venim, după care vom recalcula pensiile pentru agricultori.

Întrebată când se vor mări pensiile, ministrul Simona Bucura-Oprescu a spus că sunt două variante de lucru: dacă noua lege a pensiilor va intra în vigoare, vom aplica legea nouă, în cazul în care nu va fi în vigoare înainte de 1 ianuarie, se va aplica mecanismul de indexare pe care îl avem acum. Crește pensia minimă. Acum pensia minimă este de 1.125 de lei. Unul dintre obiectivele noii legi a pensiilor este de a aduce echitate și justiție socială pentru pensionarii români si de a creste veniturile și a celor cu pensii mici.

scroll to top