Dilemă fără ieșire: Tinerii ar ieși la pensie cât mai repede, statele ar crește vârsta de pensionare


Autor:    -  
How To Retire Young Retire Rich
Pensionare anticipată.

Timp de citire: 2 minute

Deși abia intrați în piața forței de muncă, o parte importantă din cele mai noi contingente de tineri angajați din Statele Unite recunosc că deja își fac planuri privitoare la ieșirea timpurie la pensie. 25% dintre subiecții care fac parte din generația Z și care au participat la un sondaj realizat de Goldman Sachs Asset Management au spus că intenționează să se pensioneze înainte de vârsta de 55 de ani, potrivit rezultatelor citate de Bloomberg.

Răspunsurile vin să confirme cea mai recentă tendință a angajaților, care doresc să își reevalueze proiecția privitoare la vârsta a treia și să renunțe cât mai devreme posibil la un loc de muncă. Realitatea din sistemele publice de pensii par să fie în evident conflict cu dorințele angajaților tineri.

Nici realitățile trecutului recent nu le dau tinerilor mari speranțe. În ce privește contingentele de pensionari intervievați de Goldman, majoritatea acestora s-au pensionat relativ devreme, la vârste mai mici decât cele pe care administratorii publici le-ar dori pentru vârsta de pensionare a viitorului. Cei mai mulți dintre subiecții pensionari au ieșit la pensie între 60 și 64 de ani. Abia 8% s-au pensionat înainte de 55 de ani.

”Cea mai limpede concluzie pentru angajații mai tineri este că s-ar putea să fie nevoie să își planifice cariera plecând de la așteptări mai realiste”, a spus Jeri Savage, directorul de cercetare care s-a ocupat de studiul Goldman Sachs Asset Management.

De câți bani cred tinerii că vor avea nevoie la pensie?

Iar așteptările la care se referă Savage nu se opresc la vârsta de pensionare. Numeroși angajați sub 40 de ani par să își imagineze că vor avea nevoie de mai puțini bani după ce vor ieși la pensie, raportat la modelul tradițional, în care pensia ar trebui să fie în jur de 80% din venitul înainte de pensionare. Aproape o treime dintre respondenții cu vârsta de sub 40 de ani au declarat că cred că vor avea nevoie de 60% sau mai puțin din venitul înainte de pensionare.

Răspunsurile lor sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât mulți dintre ei recunosc că s-au lovit de mari dificultăți încercând să pună bani deoparte, în perspectiva sfârșitul vieții lor profesionale. În cazul a 89% dintre respondenți, capacitatea de a economisi bani pentru pensie s-a confruntat cu dificultăți financiare. Mai mult, 83% dintre angajați au mai spus că achitarea creditelor contractate a avut o anumită influență negativă asupra economiilor lor pentru pensii.

O explicație simplă ar fi aceea că generațiile mai tinere au fost nevoite să se împrumute semnificativ mai mult pentru a se întreține pe timpul facultății decât generațiile anterioare, în special din cauza creșterii semnificative a costurilor asociate studiilor universitare în Statele Unite, în ultimele zeci de ani.

Ce efect va avea pandemia asupra viitorilor pensionari?

În cadrul sondajului, unul din trei respondenți a declarat că anticipează că va trebui să își amâne pensionarea cu un an sau mai mult, din cauza efectelor financiare negative ale pandemiei de Covid-19.

Goldman Sachs a efectuat cercetarea între iulie și august 2021, pe un eșantion de 1.237 de persoane, împărțite aproximativ egal între cei aflați în perioada activă de muncă și pensionari.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!