Închide

Diminuarea cererii pentru bunurile de lux afectează veniturile Capri Holdings

Avatar
white porsche 911 parked in front of building

Fotografie de Jacob Vizek pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Veniturile Capri Holdings în trimestrul trei, de 1,43 miliarde de dolari, au scăzut cu 5,6% față de anul trecut. Pe o bază de valută constantă, veniturile totale au scăzut cu 6,6%, potrivit Fashion United.

Compania a declarat că vânzările cu amănuntul au scăzut cu o singură cifră, tendințele fiind afectate de diminuarea cererii consumatorilor de lux în principal în America, precum și de problemele de implementare a comerțului electronic Michael Kors Americas. În comerțul cu ridicata, veniturile au scăzut în rândul adolescenților, ca urmare a reducerii cererii în America și EMEA.

Comentând rezultatele trimestrului al treilea, John D. Idol, președintele și CEO-ul companiei, a declarat: „În general, performanța noastră din trimestrul al treilea a continuat să fie influențată de diminuarea cererii pentru bunuri de lux de modă. Cu toate acestea, tendințele de vânzări s-au îmbunătățit secvențial în al treilea trimestru determinat de rezultate mai bune în propriul nostru canal de vânzare cu amănuntul, în timp ce vânzările pe canalul nostru en-gros au rămas provocate.”

Repere ale rezultatelor operaționale ale Capri Holdings în trimestrul III

Profitul brut și profitul brut ajustat pentru al treilea trimestru au scăzut la 928 milioane de dolari, iar marja brută a fost de 65%.

Venitul net a scăzut la 105 milioane de dolari sau 88 de cenți pe acțiune diluată, în timp ce venitul net ajustat a scăzut la 142 milioane de dolari sau 1,20 de dolari pe acțiune diluată.

Revizuirea rezultatelor Capri Holdings pentru mărcile principale

Veniturile Versace de 227 milioane au scăzut cu 8,8% pe o bază raportată și cu 10,8% pe o bază de valută constantă, ca urmare a diminuării cererii consumatorilor din Americi și EMEA, parțial compensată de creșterea veniturilor din Asia. Vânzările cu amănuntul au scăzut cu o singură cifră, în timp ce veniturile cu ridicata au scăzut cu două cifre.

Veniturile din America au scăzut cu 14%, în timp ce veniturile din EMEA au scăzut cu 13%, iar veniturile din Asia au crescut cu 10%.

Veniturile Jimmy Choo de 166 de milioane de dolari au scăzut cu 1,2% raportat și cu 3%. Vânzările cu amănuntul au fost aproximativ stabile, în timp ce veniturile cu ridicata au scăzut la mijlocul unei cifre. Veniturile din America au scăzut cu 11%, în timp ce veniturile din EMEA au fost constante, iar veniturile din Asia au crescut cu 9%.

Veniturile Michael Kors de 1,03 miliarde de dolari au scăzut cu 5,6% raportat și cu 6,2% pe bază de valută constantă. Vânzările cu amănuntul au scăzut cu o singură cifră, în timp ce veniturile cu ridicata au scăzut cu două cifre. Veniturile din America au scăzut cu 7%, în timp ce veniturile din EMEA au scăzut cu 2%, iar veniturile din Asia au scăzut cu 2%.

scroll to top