Închide

Din cauza aprecierii dolarului, preţul petrolului Brent a ajuns marţi la sub 100 de dolari

Avatar
Oil platfrom rig in the middle of the ocean

Fotografie de Jan-Rune Smenes Reite pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Preţul petrolului Brent, de referinţă global, a scăzut marţi cu 7 dolari, la sub 100 de dolari pe baril, din cauza aprecierii dolarului, a reducerii cererii în China, care este cel mai mare importator de ţiţei, din cauza Covid-19, şi a temerilor tot mai mari de încetinire a economiei globale, transmite Reuters.

Scăderea bruscă a urmat unei luni de tranzacţionare volatilă, în care investitorii au vândut poziţii pe piaţa petrolului, din cauza temerilor că creşterile agresive ale ratelor dobânzii pentru a opri inflaţia vor declanşa o recesiune economică care va reduce cererea de petrol.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 6,87 dolari, sau cu 6,4%, la 100,22 dolari pe baril până la ora 16:15 GMT (19:15 ora României), după ce în timpul şedinţei a coborât sub 100 de dolari pe baril..

Cotaţia ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate a scăzut cu 7,36 dolari, sau cu 7%, la 96,74 dolari pe baril.

Preţurile petrolului se confruntă cu o presiune extremă, ”în timp ce continuă atitudinile defensive, încrederea consumatorilor fiind încă scăzută, împreună cu o reapariţie a Covid-19 în China”, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior pentru tranzacţii la BOK Financial.

Dolarul aflat la un nivel record a declanşat mai multe vânzări, a adăugat Kissler.

Preţul petrolului este exprimar, în general, în dolari SUA, aşa că un dolar mai puternic face ca marfa să fie mai scumpă pentru deţinătorii altor valute.

Indicele dolarului, care urmăreşte evoluţia monedei în raport cu un coş de şase valute importante, a urcat marţi la 108,56, cel mai ridicat nivel din octombrie 2002.

Investitorii tind să vadă dolarul ca un refugiu sigur în timpul volatilităţii pieţei.

scroll to top