Închide

DNSC avertizează: În timpul verii, hackerii își diversifică capcanele din mediul online

Avatar
online, connection, laptop

Fotografie de meminsito pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

În sezonul de vară, atacatorii își diversifică capcanele din mediul online și încearcă mereu să exploateze neatenția sau graba utilizatorilor care încearcă să cumpere anumite produse sau servicii de pe internet, să vândă ceva pe platforme de tip marketplace, ori chiar să-și rezerve online un sejur pentru vacanță. Infractorii cibernetici încearcă să exploateze aceste nevoi pentru a ne compromite dispozitivele și fura datele ori banii din cont, potrivit unei postări pe Facebook a Directoratului Național de Securitate Cibernetică – DNSC.

Recomandările DNSC pentru a evita problemele cauzate de hackeri:

  •  Fiți vigilenți și analizați cu atenție informațiile primite, înainte de a face o acțiune ce ar putea duce la infectarea dispozitivului sau la pierderea datelor sensibile!
  •  Evitați accesarea link-urilor sau atașamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute.
  •  Evitați furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri și verificați mereu în browser-ul de internet că vă aflați pe site-ul legitim!
  •  Nu furnizați datele de card, în special codul de securitate, dacă urmează să vă fie efectuată o plată.
  •  Analizați cu atenție corectitudinea gramaticală și de exprimare a textului în limba română.
  •  Verificați de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori atacatorii maschează numele real, au transmis reprezentanții DNSC.
scroll to top