Închide

Doar 20% dintre retailerii online se aşteaptă la vânzări mai mari de Paşte (analiză)

Avatar
buy, shopping cart, keyboard

Fotografie de athree23 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Doar 20% dintre retailerii online se aşteaptă, în acest an, la vânzări mai mari de Paşte în medie cu 17% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, din cauza inflaţiei crescute şi a lipsei analizării performanţei produselor în campaniile de vânzare, potrivit unei analize realizate de o platformă de identificare a produselor profitabile din magazine online, conform Agerpres.

“Ecommerce-ul românesc trece printr-o perioadă sensibilă pentru business, în care produsele nu se mai vând la fel de uşor ca în anii trecuţi, chiar şi cu ocazia unei sărbători importante cum este Paştele. Practic, în acest context, vor înregistra creşteri ale vânzărilor doar retailerii online care şi-au pregătit din timp stocul potrivit de produse şi campaniile promoţionale strategice, în baza unei analize a performanţei produselor – care aduc vânzări şi profit sau care doar consumă buget de marketing”, a declarat Cătălin Macovei, fondator Truda.

Astfel, magazinele online din portofoliul Truda aşteaptă vânzări în creştere cu 15%-17% cu ocazia Sărbătorilor Pascale, valoarea medie a coşului de cumpărături fiind de 370 de lei, mai mare cu 27% faţă de anul trecut. Cele mai accesate site-uri sunt cele care vând produse specifice pentru Paşte – cozonaci şi pască, preparate tradiţionale, decoraţiuni de Paşte, vacanţe, aranjamente florale sau cadouri corporate, dar şi magazinele din categoria fashion, bricolaj, amenajări interioare, pharma şi auto.

De altfel, tot mai mulţi consumatori români preferă să comande online produsele necesare cu ocazia uneia dintre cele mai importante sărbători din an, atât pentru a evita aglomeraţia din magazine, cât şi pentru a beneficia de reduceri şi oferte speciale în această perioadă.

Astfel, pentru a impulsiona vânzările de Paşte 2023, retailerii online pregătesc campanii de discount şi de tip concurs pentru produse din categoriile fashion, casă şi grădină, mobilier pentru interior şi exterior şi bijuterii, investind în medie între 500 euro şi 10.000 de euro în campaniile Google Ads şi Facebook Ads.

scroll to top