Închide

Colgate va lansa o versiune mai ieftină și cu mai puțin plastic a tubului său de pastă de dinți

Avatar
toothpaste, reflection, colgate

Fotografie de Opal pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Colgate-Palmolive plănuiește să lanseze anul acesta o versiune modificată și mai ieftină a tubului său de pastă de dinți reciclabil, care să folosească mai puțin plastic și să fie mai ușor de transportat, a declarat pentru Reuters Ann Tracy, directorul de sustenabilitate al firmei, transmite ESM Magazine.

Compania cu sediul la New York a transformat cele aproximativ nouă miliarde de tuburi de pastă de dinți pe care le vinde anual într-un plastic reciclabil în mod obișnuit, care ajută la reducerea deșeurilor, dar care este mai scump de fabricat.

Acum a făcut o descoperire – o versiune mai ieftină, care folosește cu 16% mai puțin plastic, este cu 16% mai ușoară, iar testele efectuate de companie au arătat că este mai ușor de distribuit și că are o “senzație superioară în mână”.

Compania a constatat că consumatorii nu au vrut să plătească mai mult, așa că au absorbit costul mai mare al modelului reciclat anterior, în loc să îl transfere, a declarat Tracy în timpul unui panel la conferința Reuters Responsible Business USA.

Valoare adăugată

Tracy a declarat pentru Reuters, într-un interviu, că au fost realizate o mulțime de studii diferite pentru a vedea dacă consumatorii ar plăti mai mult pentru ceva considerat “verde”.

“Trebuie să vă uitați la produsele noastre. Poate că o vor face pentru o mașină, dar pentru un tub de pastă de dinți poate că nu”, a spus ea.

Cu toate acestea, Colgate, la fel ca mulți producători de bunuri de uz casnic, a majorat în general prețurile pastelor de dinți, săpunurilor de vase și alimentelor pentru animale de companie în ultimul an și jumătate pentru a compensa creșterea vertiginoasă a costurilor materiilor prime și a forței de muncă.

Tuburi de pastă de dinți reciclate

În America de Nord, aproximativ 77% din unitățile de pastă de dinți Colgate sunt vândute acum într-un tub reciclat, a spus Tracy, cifră care se așteaptă să crească la 95% până la sfârșitul anului 2023. La nivel global, 43% din tuburile de pastă de dinți erau reciclabile până la sfârșitul anului 2022, a adăugat ea.

Colgate se confruntă cu provocarea de a se asigura că consumatorii reciclează produsul de bază de uz casnic și că instalațiile procesează corect tubul.

“Ne aflăm în această situație de “oul și găina”, în care instalațiile de reciclare a materialelor sunt îngrijorate că vor avea contaminare, deoarece nu toate tuburile sunt încă convertite”, a spus Tracy. “Așa că scopul nostru este să ajutăm la împărtășirea tehnologiei pentru a ajuta ca aceasta să ajungă acolo cât mai repede posibil.”

Instalațiile moderne de reciclare cu automatizare pot procesa tubul mai ușor, a spus ea.

“Înțelegem provocarea, dar dacă nu am dezvolta tubul, nu am ajunge niciodată acolo”, a spus ea.

scroll to top