Închide

Dobânzi neimpozabile de 7% pe an într-o nouă emisiune de titluri de stat

Avatar
Tezaur

Foto: rador.ro

Timp de citire: 2 minute

Ministerul Finanţelor lansează, din 15 ianuarie, o nouă ediţie Tezaur cu dobânzi anuale de 6,10% şi, respectiv, 7% şi scadenţe de 1 şi 3 ani.

Potrivit unui comunicat al MF, titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în formă dematerializată. Românii care doresc să-şi investească economiile în titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor pot consulta Ghidul investitorului.

Titlurile de stat pot fi cumpărate: între 15 ianuarie 2024 – 8 februarie 2024 online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului.

Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Între 15 ianuarie 2024 – 9 februarie 2024, titlurile de stat pot fi cumpărate de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului, iar între 15 ianuarie 2024 – 8 februarie 2024 în mediul urban şi 15 ianuarie 2024 – 7 februarie 2024 în mediul rural prin subunităţile poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

MF menţionează că sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

scroll to top