Închide

Hyundai vinde tot și pleacă din Rusia. Pierderile, estimate la aproape un sfert de miliard de $

Avatar
Close up on hyundai steering wheel

Fotografie de Erik Mclean pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Producătorul sud-coreean de mașini Hyundai Motor este foarte aproape de a bate palma pentru vânzarea tuturor unităților de producție pe care le deține în Rusia, pentru un preț simbolic. Consiliul de administrație al grupului a aprobat planurile de a vinde compania Hyundai Motor Manufacturing Rus (HMMR) din Sankt Petersburg către Art-Finance LLC, potrivit unui comunicat al Hyundai, citat de agenția germană de presă dpa și preluat de Der Spiegel.

Prețul de vânzare a fost de 10.000 de ruble (cca. 110 dolari), a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei presei de la Seul. Vânzarea este de așteptat să fie finalizată până pe 28 decembrie. Operațiunile de producție fuseseră oprite încă din martie 2022.

Compania care a cumpărat activele Hyundai este Art-Finance LLC, companie din grupul rus Avilon, care cumpărase și activele Volkswagen de pe piața rusă, în luna mai a acestui an.

Într-un raport financiar anterior, Hyundai Motor estima că ieșirea de pe piața rusă va reprezenta o pierdere în conturile companiei în valoare de 287 de miliarde de woni (aproape 220 de milioane de dolari), scrie agenția Reuters.

Hyundai și Kia, cele mai cunoscute mărci auto din Coreea de Sud, erau în topul celor mai bine vândute trei mărci de mașini din Rusia înainte de războiul declanșat de Moscova prin invadarea Ucrainei. De atunci, cei mai mulți dintre producătorii occidentali s-au retras, mărcile chineze intrând agresiv pentru a le înlocui pe piață.

scroll to top