Închide

Donald Trump extinde interdicția Huawei până în mai 2021

Avatar
huawei trump

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Huawei încă are probleme cu Casa Albă

Președintele Donald Trump și-a extins ordinul executiv care interzice companiilor americane să lucreze sau să cumpere echipamente de telecomunicații de la companiile considerate risc de securitate națională până în mai 2021, transmite Reuters.

Deși interdicția nu solicită în mod explicit companii specifice, a fost folosită pentru a opri practic operațiunile dintre companiile americane și cele chineze, cum ar fi Huawei și ZTE, care nu mai pot vinde produse în SUA sau nu pot lucra cu companii precum Google sau ARM pentru software și licențe.

Casa Albă a emis ordinul executiv inițial în urmă cu aproape un an, împiedicând companiile americane să facă afaceri cu Huawei din cauza neliniștilor privind de securitatea națională cu privire la firma chineză care furnizează echipamente pentru infrastructura de rețea (mai ales pentru că SUA își concentrează activitatea dezvoltând rețeaua 5G).

Însă, deoarece ordinul a fost emis în mai 2019, interdicția completă nu a intrat efectiv încă. Deși Huawei nu a reușit să lucreze cu companii precum Google pe dispozitive noi, compania a obținut o serie de licențe temporare de la Departamentul Comerț care i-au permis să sprijine încă hardware-ul existent cu actualizări software.

Această stare de fapt poate fi pe cale de a se schimba: după ce a primit prelungiri în mai, august, noiembrie și martie, cea mai recentă prelungire de 45 de zile pentru acordul temporar de licență urmează să expire. Nici Huawei, nici Departamentul de Comerț nu au indicat încă dacă va fi acordată o altă prelungire a licenței temporare.

scroll to top