Închide

Două din zece femei care lucrează în IT, inspirate de un model feminin când şi-au ales profesia

Avatar
business, hard working, autonomous

Fotografie de PourquoiPas pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Aproape 20% dintre femeile care lucrează în prezent în IT şi-au asumat un rol în acest domeniu având ca bază de inspiraţie un model feminin, relevă raportul Kaspersky, intitulat Where are we now? Understanding the evolution of women in technology, dat luni publicităţii.

Pe acest fond, peste o treime (38%) dintre femeile care lucrează în IT şi tehnologie susţin că lipsa femeilor din acest sector le-a făcut precaute cu privire la începerea unei profesii în acest domeniu, notează Agerpres.

Raportul Kaspersky a constatat că 43% dintre femei au fost nevoite să-şi găsească rolul în această industrie prin propriile lor cercetări, în timp ce alte 33% au fost încurajate să înceapă o carieră în tehnologie încă din timpul educaţiei primite în şcolile, colegiile sau universităţile în care au studiat.

În ciuda paşilor pozitivi pentru inversarea stereotipurilor de gen în cadrul industriei, pentru a remodela structurile organizaţionale şi pentru a schimba atitudinile culturale, în absenţa mai multor posturi ocupate de femei, schimbările au limitele lor. Dacă nu există exemple de urmat, nu există o cale clară pe care femeile tinere să o poată urma încă din prima etapă, cea a educaţiei, până la accesul în industrie şi apoi spre roluri de conducere pe care să le dobândească în continuare în carieră, se menţionează în concluziile raportului de specialitate.

O pondere de 44% din totalul persoanelor chestionate au evidenţiat abilităţile de rezolvare a problemelor ca un prim exemplu în ceea ce priveşte avantajele, iar 40% fac referire la salariile care pot fi obţinute.

Cercetarea Kaspersky a implicat 13.000 de bărbaţi şi femei care lucrează în IT.

scroll to top