Închide

Două divizii ale gigantului Henkel vor fuziona. Urmează “consecințe pentru angajați”

Avatar
Henkel Mega Brands Jpg

Două din cele trei divizii ale Henkel vor fuziona, cu urmări necunoscute pentru angajați. Foto: henkel.com

Timp de citire: 2 minute

Producătorul FMCG Henkel unește două dintre cele trei divizii ale sale: diviziile de produse de spălare la domiciliu și de îngrijire a frumuseții vor fuziona. Doar departamentul de tehnologii adezive va rămâne o entitate separată. Personalul va simți consecințele acestei decizii.

Henkel creează o unitate de afaceri umbrelă pentru toate mărcile sale de consum, inclusiv toate produsele de spălat și de curățare și segmentul de îngrijire a frumuseții. Totul, de la șamponul Schwarzkopf la detergentul Persil va fi regrupat, anunță RetailDetail. Holdingul neagă că va separa complet afacerile de consum pe termen lung, dar spune că vrea să-și „optimizeze” portofoliul.

Procesul de transformare începe în acest an și este de așteptat să continue până în 2023. Prin urmare, consecințele se vor simți încă din acest an, în special pe segmentul de frumusețe: Henkel sugerează că unele mărci de frumusețe pot fi vândute sau întrerupte.

Discuții cu sindicatele

Wolfgang König, care este în prezent vicepreședinte al diviziei de îngrijire a frumuseții, va deveni șef al noii unități de consumatori. Bruno Piacenza, acum șef al afacerii de produse de spălat și îngrijire la domiciliu, va pleca cel târziu până la sfârșitul acestui an. Vor exista consecințe și pentru angajați, deși Henkel nu vrea încă să spună la ce se pot aștepta aceștia. Declară oarecum criptic că vor exista implicații pentru angajații ambelor divizii din întreaga lume.

Grupul german începe deja rundele de consultare cu sindicatele, ceea ce sugerează concedieri.

În 2021, însă, performanța generală a lui Henkel a fost bună. Adezivii, în special, s-au descurcat bine, cu o creștere de două cifre, în ciuda creșterii prețurilor materiilor prime, a perturbărilor lanțului de aprovizionare și a pandemiei. Pe o bază preliminară, vânzările totale ale Grupului Henkel au crescut cu 7,8%, cu o creștere de 1,4% în îngrijirea frumuseții și cu 3,9% în produse de spălare și îngrijire la domiciliu.

În viitor, noua divizie de mărci de consum ar trebui să asigure o creștere anuală a vânzărilor de 3 până la 4% și o marjă de profit de aproximativ 5%.

scroll to top