Închide

Retailerul de cosmetice Douglas a stabilit prețul acțiunilor sale înainte de listarea IPO

Avatar
Douglas Gevel Winkel

Foto: retaildetail.be

Timp de citire: < 1 minut

Retailerul european de produse cosmetice Douglas a stabilit un interval de preț pentru acțiunile sale în vederea unei iminente oferte publice inițiale (IPO), care ar trebui să înceapă să fie tranzacționată începând cu 21 martie la Bursa de Valori din Frankfurt.

Prețul variază între 26 și 30 de euro pe acțiune pentru aproximativ 32,7 milioane de acțiuni nou emise, ceea ce va duce oferta publică inițială la o valoare totală de până la 907 milioane de euro, scrie Fashion United.

Potrivit companiei, intervalul de preț presupune o capitalizare totală a pieței cuprinsă între 2,8 și 3,1 miliarde de euro. Perioada de ofertare ar trebui să înceapă la 12 martie și să se încheie la 19 martie.

Într-un comunicat, Douglas a precizat că CVC Capital Partners și familia fondatoare Kreke vor rămâne principalii acționari indirecți și după oferta publică inițială și nu vor vinde nicio acțiune în timpul procesului.

În plus, directorul general al Gfk, Pamela Knapp, și Georgia Garinois-Melenikiotou, membră a consiliului de administrație al Natura&Co., vor deveni noi membri ai consiliului de supraveghere în prima zi de tranzacționare.

Într-o declarație, Sander van der Laan, directorul general al Douglas Group, a declarat că vede listarea ca pe un semn că societatea “a continuat să facă progrese mari” și că este pe deplin angajată în dezvoltarea ulterioară.

Van der Laan a continuat:

“Cu modelul nostru de afaceri puternic și strategia de creștere de succes, Douglas Group este poziționat optim pe o piață foarte atractivă. Reducerea gradului de îndatorare asociată cu oferta publică inițială ne va crește flexibilitatea financiară și va oferi un sprijin suplimentar pentru dezvoltarea noastră de succes.”

scroll to top