Închide

Dragostea millenialilor pentru prosecco rosé nu are limite. Vânzările explodează

Avatar
Prosecco Rose

Foto: https://www.thetimes.co.uk/

Timp de citire: 2 minute

Prima recoltă istorică a avut loc abia în 2020, cu o producție de peste șaisprezece milioane de sticle. De atunci, Prosecco Rosé a atins o cotă de producție de peste 70 de milioane de sticle (2021). Acestea sunt cifre incredibile pentru un produs adus pe piață atât de recent.

Ideea din spatele creării acestui vin, care a fost dezvoltată și urmată de un studiu realizat de Consorțiul Prosecco DOP în 2018, a fost aceea că percepția consumatorilor cu privire la vinurile spumante rosé era încă destul de confuză. Prin urmare, Consorțiul a decis să standardizeze și să reglementeze producția, garantând consumatorilor un vin spumant rosé de înaltă calitate și de origine certificată, identificându-l cu teritoriul de producție și făcându-l recognoscibil.

“Dacă această tendință va continua, putem să ne aventurăm să spunem că, în curând, Prosecco Rosé va reprezenta aproximativ 90% din toată producția italiană de vin rosé”,

spune Consorțiul, care din Treviso gestionează un colos viticol cu peste 24.000 de hectare de podgorii, 11.000 de viticultori și 1.169 de crame capabile să pună pe piață peste 600 de milioane de sticle de Prosecco DOP, pentru o cifră de afaceri de peste 3 miliarde de euro! Iar 78% din aceasta provin din exporturi, notează ItalianFood.net.

Într-adevăr, cei mai mari iubitori ai acestui vin sunt cei din generația Millennial, care se identifică cu o propunere care îi reprezintă și care este potrivită pentru orice ocazie.

Fenomenul Prosecco Rosé a atras deja atenția multor celebrități, cum ar fi cântăreața pop Kylie Minogue (foto), care a fost una dintre primele care a creat un Prosecco PDO Rosé personalizat, în colaborare cu vinăria Zonin din Veneto.

Lansarea Prosecco Rosé a revoluționat, de asemenea, în mod pozitiv, modul în care este perceput Prosecco PDO tout court. Percepția unei calități și a unei valori mai ridicate a crescut în mod semnificativ, poziționând acest vin în gama mediu-înaltă.

scroll to top