Închide

Drumul de mare viteză Craiova-Lugoj prinde contur: s-au depus 5 oferte pentru proiectarea lui

Avatar
Gray asphalt road under blue sky

Fotografie de Heorhii Heorhiichuk pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

În cursul zilei de ieri, cinci oferte au fost depuse pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj, potrivit unui anunț pe Facebook al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Dovadă că veştile bune nu vin nici ele singure: astăzi s-au depus cinci oferte în cadrul acestei licitaţii. Proiectul este unul esenţial pentru asigurarea unei conexiuni moderne şi rapide între două dintre regiunile ţării, Oltenia şi Banat. Autostrada/drumul expres va avea o lungime de circa 250 de km şi are avantajul de a fi lansat/ă pe un model nou de caiet de sarcini care vine în ajutorul proiectantului, pe de o parte (prin stabilirea unui calendar clar de termene şi plăţi) şi, pe de altă parte, avantajează şi beneficiarul care primeşte la final un studiu de fezabilitate foarte detaliat (un aşa-numit ‘preliminary design’). Acesta va permite, pe viitor, lansarea unei licitaţii pentru proiectare şi execuţie, având la bază un studiu de fezabilitate care elimină surprizele neplăcute de pe traseu, dar care dă, în acelaşi timp, constructorului libertatea de a inova şi adapta proiectul, a scris Drulă.

Drumul de mare vitează Craiova-Lugoj va conecta Regiunea de Sud şi Sud-Vest a României cu reţeaua europeană de transport prin conexiunea la Coridorul IV rutier pan-european Constanţa-Nădlac, deschizând calea dezvoltării economice sustenabile şi atragerii de investiţii în zonă, potrivit Agerpres.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), până la termenul limită au depus oferte următorii agenţi economici:

  • Asocierea Egis România SA (lider de asociere) – Search Corporation SRL- Italrom Inginerie International SRL – Geostud SRL – Eco Geodrum SRL – Egis International SAS;
  • Asocierea SC Irimat Cons SRL (lider de asociere) – SC Studio Coronoa SRL Civil Engineering – G&M Road Building Engineering SRL;
  • Asocierea – SC Explan SRL (lider de asociere) – SC Geologic Site SRL – DP Consult SA -SCA Teaha&Fuzesi;
  • Asocierea SC TPF Inginerie SRL (lider de asociere) – TPF-Consultores de Engenharia e Arquitectura SA – SC Sterogis Proiect SRL – SC Saidel Proiect SRL – SC Sidel Engineering SRL – SC Ernst & Young SRL;
  • ofertant Yuksel Proje AS.

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă în intervalul 107,465 milioane lei şi 127,001 milioane lei fără TVA. Durata contractului este de 43 luni de la data de începere a contractului (din care 36 de luni – studiul de fezabilitate)

Potrivit sursei citate, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentaţiilor de atribuire şi cu legislaţia în vigoare în domeniul achiziţiilor publice.

scroll to top