Închide

După o campanie stelară în sezonul 2021, McLaren blochează până în 2025 un mare talent F1

Avatar
Mclaren F1

Norris și-a revendicat primul pole-position la Marele Premiu al Rusiei din 2021. Foto: F1.com

Timp de citire: 2 minute

McLaren a blocat unul dintre cele mai impresionante tinere talente din Formula 1, oferindu-i lui Lando Norris o prelungire uriașă a contractului care îl ține pe britanic la echipă până la sfârșitul anului 2025. Tânărul de 22 de ani a avut o campanie stelară în 2021, obținând patru podiumuri, primul său pole-position și apropiindu-se enorm de prima sa victorie în Rusia. Pilotul britanic a ocupat locul șase, cel mai bun din carieră, în clasamentul piloților.

Norris a decis să semneze un contract pe termen lung în ajunul Grand Prix-ului de la Monaco de anul trecut, care îl va menține la McLaren pentru 2022 și mai departe, dar acum, după un alt an puternic împreună, ambele părți au trecut la prelungirea acestui acord cu unul nou pe patru ani, începând cu acest sezon.

„Oportunitatea de a ne extinde relația cu Lando reflectă nu numai angajamentul nostru, ci și credința și încrederea în talentul său. Este, de asemenea, un semn puternic de încredere și angajament din partea lui Lando pentru noi ca echipă și călătoria noastră către competiția pentru Campionatul Mondial. Lando a demonstrat o creștere impresionantă ca pilot de Formula 1 în ultimii patru ani și a fost o parte esențială a impulsului și a traiectoriei de performanță a echipei. Suntem încă în călătoria noastră de a lupta pe front, iar Lando este un element-cheie al planului nostru. Așa că să-l “blocăm” pe loc, alături de Daniel [Ricciardo] și de conducerea noastră superioară, ne oferă stabilitate și continuitate pe măsură ce ne dezvoltăm obiectivul final comun: titlul Campionatului Mondial.”, a spus directorul echipei McLaren F1, Andreas Seidl, citat de F1.com.

Lando Norris, care face parte din familia McLaren din 2017, a adăugat:

„Echipele sunt despre oameni, îi iubesc pe oamenii ăștia și mă simt ca acasă la McLaren. Am crescut în această echipă și fac parte din această călătorie în care suntem implicați cu toții. Sezonul trecut a fost un alt pas grozav, atât în ​​cariera mea, cât și în performanța echipei, și văd și simt toată munca, investiția și angajamentul pentru ca echipa să fie în măsură să provoace victorii și titluri curând. Toate acestea îmi oferă o mare încredere în ceea ce privește viitorul, așa că a fost o decizie firească să ne extindem relația pentru următorii câțiva ani.”

Norris se va alătura coechipierului Ricciardo, al cărui contract de trei ani expiră la sfârșitul anului 2023, vineri, la sediul McLaren din Woking, pentru a dezvălui monopostul din 2022 al echipei britanice – noul MCL36.

Deocamdată niciun detaliu financiar legat de contractele celor doi nu a fost dezvăluit. În 2020, Lando Norris avea un contract de 2 milioane de dolari, speculându-se pentru 2021 o creștere substanțială la circa 7 milioane de dolari. Colegul său, Daniel Ricciardo a avut parte de un contract substanțial la Renault de circa 20 de milioane de dolari, urmând să primească circa 17 milioane de dolari pe sezon timp de trei sezoane la McLaren.

scroll to top