Închide

După vânzări record în 2022, LVMH se așteaptă la un 2023 excelent

Avatar
white concrete building during daytime

Fotografie de Max Smith pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Pe măsură ce restricțiile Covid în China sunt relaxate, cumpărătorii de lux se adună din nou în magazine. După vânzări record de anul trecut, LVMH vede deja primele semne ale unui alt an excelent, transmite RetailDetail.eu.

„Magazine pline din nou”

LVMH a avut un an record, pentru a doua oară consecutiv, deoarece vânzările au crescut cu 23 %, până la 79,2  miliarde de euro. Profiturile au crescut chiar și cu 17 %, până la 14 miliarde de euro – și asta chiar dacă ultimul trimestru a fost un regres, deoarece un nou val de Covid-19 i-a ținut pe consumatorii cheie chinezi departe de străzile principale.

Acum, că s-a terminat și țara a relaxat măsurile, LVMH vede cumpărătorii revenind în masă. Compania a avut o mențiune specială pentru „schimbarea spectaculoasă” din Macao. Dacă întregul an va menține această tendință, va fi un an excelent, crede CEO-ul Bernard Arnault.

Înapoi în Europa

CFO Jean-Jacques Guiony adaugă totuși câteva nuanțe: vânzările din China sunt încă departe de nivelurile de dinainte de Covid. O mulțime de case de lux, inclusiv LVMH, se bazează în continuare pe consumatorii chinezi să ajungă din urmă în această vară și să călătorească înapoi în Europa.

Totuși, nu toată China strălucește: anul trecut, grupul de lux s-a descurcat bine în toată lumea. A existat o creștere semnificativă în toate părțile afacerii, în timp ce cota de piață a crescut la nivel global. Creșterea a fost deosebit de puternică în Europa, Japonia și Statele Unite. Brandul emblematic Louis Vuitton a depășit pentru prima dată vânzările de douăzeci de miliarde de euro.

scroll to top