Închide

Vânzările caselor de lux Kering, în cădere liberă în trimestrul al treilea

Avatar
Gucci signage

Fotografie de Julien Tondu pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Kering, conglomeratul de lux din Paris, are parte de o scădere semnificativă a vânzărilor în trimestrul al treilea, veniturile grupului scăzând cu 13%, până la 4,5 miliarde de euro. Această scădere a vânzărilor s-a extins la majoritatea caselor Kering, inclusiv mărci proeminente precum Bottega Veneta, Balenciaga, Gucci și Saint Laurent, transmite Fashion United.

În special, Gucci, cândva gâsca de aur a lui Kering, a experimentat o performanță plată așteptată, reflectând eforturile continue de redresare ale mărcii în cadrul unei schimbări de conducere creativă și managerială. În consecință, câștigurile au scăzut cu 14%, iar comerțul cu ridicata a scăzut cu 17%. Cu toate acestea, cea mai mare scădere a comerțului cu ridicata a fost observată la Saint Laurent, care s-a contractat cu 38%, pe măsură ce Kering a căutat să-și perfecționeze strategia de distribuție.

Saint Laurent, deși s-a bucurat de o creștere robustă în ultimii ani, a cunoscut o performanță mai neuniformă în acest sezon, ducând la o scădere cu 17% a cifrei de afaceri.

Kering pare să se confrunte cu o cerere mai slabă de bunuri de lux în comparație cu colegii săi din industrie. În timp ce LVMH a raportat o creștere de o singură cifră, indicând o încetinire mai largă, a reușit să navigheze mai eficient în această decelerare. Gucci încă se adaptează la o nouă conducere și o transformare estetică, în timp ce Balenciaga se luptă cu repercusiunile persistente în vânzări din controversele anterioare.

Incertitudinile geopolitice afectează, de asemenea, perspectiva lui Kering. În timp ce piețele precum SUA și Japonia continuă să înregistreze o creștere, peisajul economic al Chinei este mai puțin promițător. Directorul financiar al Kering, Jean-Marc Duplaix, a subliniat provocările acestui peisaj global în schimbare, subliniind vizibilitatea scăzută și preocupările geopolitice tot mai mari, care ar putea afecta sentimentul consumatorilor. Clienții aspiraționali din SUA se confruntă cu presiuni continue, în timp ce mediul macroeconomic din China prezintă propriul set de obstacole.

scroll to top