Închide

EAU au ales prima femeie arabă pentru programul NASA de pregătire a astronauților

Avatar
astronaut, astronomy, satellite

Fotografie de PIRO4D pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Emiratele Arabe Unite au ales prima femeie arabă pentru a începe pregătirea pentru un post de astronaut, întrucât țara din Golf se extinde rapid în sectorul spațial pentru a-și diversifica economia, notează Reuters.

Nora al-Matrooshi, absolventă de inginerie mecanică, în vârstă de 27 de ani, care lucrează în prezent la Compania Națională de Construcții Petroliere din Abu Dhabi, se va alătura clasei de candidați pentru astronauți din 2021 a NASA în Statele Unite.

EAU își folosește programul spațial pentru a-și dezvolta capacitățile științifice și tehnologice și pentru a-și reduce dependența de petrol.

În februarie, o sondă din Emiratele Arabe Unite a ajuns pe orbita planetei Marte, prima expediție interplanetară a lumii arabe. EAU intenționează să lanseze un moon rover până în 2024 și chiar o viziune pentru o așezare pe Marte până în 2117.

Lui Matrooshi i se va alătura un alt cetățean din Emirate, Mohammed al-Mulla, formând un total de patru persoane în cadrul Programului pentru astronauți din Emiratele Arabe Unite. Acesta îl includ și pe Hazza al-Mansouri, care a devenit primul cețătean din Emirate din spațiu, în 2019, când a zburat la Stația Spațială Internațională.

Nora a fost unul dintre cei 4.300 de candidați evaluați pentru abilități științifice, educație și experiență practică, apoi pe evaluări fizice, psihologice și medicale, a declarat Centrul Spațial Mohammed Bin Rashid din Dubai (MBRSC).

EAU a lansat un program spațial național în 2017 pentru a dezvolta expertiza locală. Populația sa de 9,4 milioane, dintre care majoritatea sunt lucrători străini, nu are baza științifică și industrială a marilor națiuni spațiale.

scroll to top