Închide

Efectul EURO 2020 pentru România. Cifre surprinzătoare încasate de HoReCa

Avatar
Suporteri Euro Bucuresti

Foto: rfi.ro

Timp de citire: < 1 minut
EURO 2020 a fost o gură de oxigen nesperată pentru industria ospitalității din zona Capitalei, cele patru meciuri aducând la București zeci de mii de suporteri străini, gata să își susțină echipa favorită și să consume multă bere.

Suporterii veniți din Elveția, Ucraina, Austria și Macedonia au crescut de câteva ori vânzările teraselor și pub-urilor din centrul Capitalei.

Potrivit dcnews.ro, suma încasată de cei din industria ospitalității a fost de aproape 30 de milioane de euro, o sumă mai mică decât așteptările, dar binevenită, date fiind condițiile speciale în care se desfășoară competiția.

”Spun că e puţin, pentru că noi am aşteptat ca acest European să reprezinte zilele cele mai bune din istoria industriei hoteliere. Credem că aşteptările noastre erau undeva la 120 de milioane de euro, dar cred că nu am făcut mai mult de 25-30 de milioane”, a declarat Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România.

Potrivit comercianților, elvețienii au fost, de departe, cei mai darnici suporteri, dar apetitul pentru bere a fost crescut la toți turiștii prezenți în Capitală.

”Pot să vă zic că ne-am dublat vânzările. Consumații de 2.500 de lei o masă. La primul meci, ne-au luat prin surprindere, deși ne dublasem cantitatea. Am rămas în prima zi fără stoc”, spunea administratorul unei terase.

scroll to top