Închide

Elon Musk își recâștigă locul de cea mai bogată persoană din lume

Avatar
Elon Musk 5

Foto: https://www.somagnews.com/

Timp de citire: < 1 minut

Elon Musk şi-a recâştigat titlul de cel mai bogat om din lume, potrivit evaluării Bloomberg.

Directorul general al Tesla fusese detronat de pe primul loc de Bernard Arnault, patronul brandului francez de lux LVMH, în luna decembrie a anului trecut, iar de atunci Musk a rămas pe locul 2 timp de mai bine de două luni. Începând de luni, însă, Bloomberg spune că o revenire a acţiunilor Tesla l-a readus pe Musk pe primul loc în clasamentul miliardarilor în timp real.

Potrivit Bloomberg, averea netă a lui Musk era de aproximativ 187,1 miliarde de dolari luni, după închiderea pieţelor, depăşind cu puţin averea de 185,3 miliarde de dolari a lui Arnault.

Dacă acţiunile Tesla au scăzut puternic anul trecut, pe fondul achiziţiei cu probleme a Twitter şi a unei scăderi mai ample a pieţei de tehnologie, în 2023 acţiunile producătorului de vehicule electrice au început să crească din nou.

Musk este cea mai bogată persoană din lume, dar deţine, totodată, recordul pentru cea mai mare avere pierdută vreodată de cineva în istorie. La sfârşitul anului trecut, Musk a devenit prima persoană care a pierdut o avere de 200 de miliarde de dolari – după ce averea sa netă a scăzut de la 340 de miliarde de dolari, în noiembrie 2021, la 137 de miliarde de dolari în decembrie 2022.

scroll to top