Închide

Elon Musk susține că achiziționează Twitter pentru a ajuta omenirea

Avatar
elon, musk, mars

Fotografie de Tumisu pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Elon Musk susține că achiziționează Twitter pentru a „ajuta omenirea”, miliardarul stabilindu-și deja obiectivele cu privire la platforma socială, potrivit BBC, informează Digi24.

Într-un tweet, Musk a spus că nu a cumpărat compania

„pentru a câștiga mai mulți bani. Am făcut-o pentru a încerca să ajut omenirea, pe care o iubesc”.

Miliardarul are termen până vineri să finalizeze preluarea Twitter cu 44 de miliarde de dolari, în caz contrar riscând să ajungă într-un proces.

În tweet-ul adresat agențiilor de publicitate care colaborează cu Twitter, Musk afirmă că a „achiziționat” firma.

Cu toate acestea, nu există nicio confirmare oficială că afacerea a fost finalizată.

Miercuri, Musk a publicat un videoclip cu el intrând în sediul Twitter cu o chiuvetă în brațe. Filmarea a stârnit speculații cu privire la obiectivele sale în ceea ce privește compania.

„Intru în sediul Twitter – Obișnuiți-vă cu ideea!”

a scris Elon Musk, în mesajul care însoțea videoclipul.

În limbajul de afaceri, gestul înseamnă luarea unor măsuri radicale la o companie, deși nu este clar dacă acesta a fost mesajul. În plus, el și-a actualizat biografia de pe Twitter cu sintagma „Chief Twit”.

În ultimul său mesaj, Musk a prezentat câteva dintre obiectivele sale care vizează compania, spunând că Twitter trebuie să fie

„cald și primitor pentru toți”.

El a scris că și-a dorit ca

„civilizația să aibă o piață digitală comună”,

dar spune că platforma nu va adopta orice fel o abordare.

„Twitter nu poate deveni un iad liber pentru toți, în care orice poate fi spus fără consecințe!”.

Musk a precizat însă că Twitter are nevoie de schimbări semnificative.

Nu este clar dacă miliardarul s-a întâlnit cu directorii Twitter miercuri, când a făcut vizita cu chiuveta, dar și-a localizat prezența în sediul Twitter din San Francisco, pe platforma de socializare.

Când Musk a dezvăluit pentru prima dată planurile de a cumpăra Twitter, el a spus că vrea să curețe conturile de spam de pe platformă și să o păstreze ca loc pentru libertatea de exprimare.

Dar Musk, cel mai bogat om din lume, și un utilizator constant al Twitter, cunoscut pentru stilul său impulsiv, a renunțat la achiziție câteva săptămâni mai târziu, invocând îngrijorarea că numărul de conturi false de pe platformă a fost mai mare decât pretindea Twitter.

Directorii Twitter au negat acuzațiile, argumentând că Musk a vrut să iasă din afacere din cauza prețului.

Compania a intentat în cele din urmă un proces pentru a-l obliga să ducă la bun sfârșit acordul, iar Musk și-a reconfirmat atunci planurile de preluare a companiei, cu condiția ca Twitter să renunțe la chemarea în judecată.

„Sunt încântat de situația Twitter”,

a spus recent Musk, în timpul unei discuții despre rezultatele financiare ale Tesla, el fiind directorul executiv al producătorului de mașini electrice.

„Cred că este un activ care doar a stagnat de mult timp, dar are un potențial incredibil, deși, evident, eu și ceilalți investitori plătim în exces pentru Twitter, în acest moment”,

a adăugat el.

Acțiunile Twitter vor fi suspendate la NYSE pe măsură ce Musk se apropie de preluare

Acțiunile Twitter vor fi suspendate de la tranzacționare vineri, a arătat site-ul web al Bursei de Valori din New York, deoarece miliardarul Elon Musk se confruntă cu termenul limită de 28 octombrie, ordonat de instanță, pentru a-și încheia tranzacția de 44 de miliarde de dolari pentru cumpărarea platformei de socializare, relatează Reuters.

scroll to top