Închide

Elon Musk urcă un loc în topul celor mai bogați oameni din lume

Avatar
tesla, tesla model x, charging

Fotografie de Blomst pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Averea netă a miliardarului american Elon Musk a depășit-o vineri pe cea a lui Warren Buffet, fondatorul Tesla urcând pe locul al șaptelea în topul celor mai bogați oameni din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Averea lui Musk a crescut vineri cu 6,1 miliarde de dolari, în contextul în care acțiunile Tesla au avut un salt de 10,8%. Musk deține circa 20% din acțiunile Tesla, iar participația la compania producătoare de mașini electrice reprezintă cea mai importantă parte a averii sale de 70,5 miliarde de dolari.

Participația majoritară a lui Musk la SpaceX valorează circa 15 miliarde de dolari.

De cealaltă parte, averea lui Buffett a scăzut săptămâna aceasta, după ce miliardarul a donat acțiuni Berkshire Harhaway, vehiculul său investițional, în valoare de 2,9 miliarde de dolari.

În ultimele 12 luni, Tesla a urcat pe bursă cu circa 500%, motorul de creștere fiind vânzările mai mari ale Tesla Model 3. De la începutul anului, avansul bursier a fost de circa 270%.

Elon Musk a devenit, totodată, și cel mai bine plătit CEO din SUA. În urma aprecierii spectculoase a acțiunilor Tesla, Elon Musk a încasat anul trecut 595 milioane de dolari (sub formă de opțiuni), depășindu-l pe CEO-ul Apple, Tim Cook.

Lista de mai jos, realizată de Bloomberg, cuprinde cei mai bine plătiți directori din SUA.

Musk, recompensat prin opțiuni (drepturi de cumpărare) Tesla, a primit o remunerație de 4,5 ori mai mare decât Tim Cook.

Highest Paid
sursă foto: Bloomberg.com

 

scroll to top